Denizbank'tan tarım paketi

Denizbank 2012'ye kadar tarım paketiyle 1,5 milyar TL yatırım kredisi sağlamayı hedefliyor

Abone ol

İSTANBUL - Denizbank, yatırımcıların ihtiyaç duyduğu her tür danışmanlığı da içinde barındıran ve finansman desteği de sağlayacağı 'Tarım' paketini hizmete sundu.

Bankanın tarım alanında yatırım yapmak isteyen girişimciler için tasarladığı ürün, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Açıklamaya göre, tarım sektöründeki müşteri sayısı 350 bini geçen ve bu alanda kullandırdığı kredi miktarı 1,5 milyar lirayı bulan Denizbank'ın, toplam nakdi kredileri içerisinde tarım sektörü yüzde 9,2'lik pay alıyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 2012 yılında tarımsal üretimin 70 milyar dolar, ihracatın 30 milyar dolar olacağını öngörürken, Denizbank'ın 2012 sonunda hedefi, Tarım paketiyle 1,5 milyar lira yatırım kredisi sağlamak.

Tarım paketi, 'tarımdaki potansiyel yatırım alanlarını takip eden ve bu yatırım alanları konusunda her türlü bilgi, deneyim, iletişim, finansal destek ve bankacılık hizmeti sunan Denizbank'ta özel bir yatırım anlayışını' temsil ediyor.

Tarım kapsamında ilk aşamada örtü altı tarım, süt hayvancılığı ve meyvecilik yatırımlarına öncelikli olmak üzere, şu hizmetler verilecek:

"Proje öncesi ve süresince fizibilitenin oluşturulmasında yatırım yeri önerisi ve ürünlerin pazarlanmasına kadar tüm süreçlerde danışmanlık desteği, projeye uygun ödeme seçenekleri, yedi yıla varan vade ve fiyatlandırmalarla finansman desteği, işletmenin kurulum aşamasında ekipman ve benzeri ihtiyaçların temininde sektörün tecrübeli firmalarıyla ilişki kurulması konusunda aracılık, işletme ziyaretleri desteğiyle sektörün yatırımcıya tanıtılması"

Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı