DenizBank, ikinci tarım fonunu halka arz edecek

Banka, yüzde 90 anapara korumalı B tipi Özel Bankacılık Tarım Ürünleri İkinci Alt Fonu 12–16 Nisan'da halka arz edecek

Abone ol

İSTANBUL - DenizBank, Koruma Amaçlı Şemsiye Fonuna bağlı yüzde 90 anapara korumalı B tipi Özel Bankacılık Tarım Ürünleri İkinci Alt Fonu, 12–16 Nisan 2010 tarihleri arasında halka arz edecek.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, DenizBank'ın 6 ay vadeli tarım fonu geçtiğimiz ay halka arz edilmişti ve 376 yatırımcıya 30 milyon 559 bin liralık satış yapılmıştı.

Yüzde 90 oranında anapara koruma özelliği bulunan B tipi Özel Bankacılık Koruma Amaçlı 1 yıllık Tarım Fonu, yatırım dönemi sonunda fon yatırımcılarının anaparalarının yüzde 10'luk kısmını kaybetme riskini alarak, borsa dışından alınacak bir opsiyon sözleşmesi ile S&P GSCI Tarım Endeksi'nin öngörülen pozitif getirisinden yararlanmayı hedefliyor.

Fondan alabilmek için DenizBank Özel Bankacılık müşterisi olmak ve 12–16 Nisan 2010 tarihlerinde yapılacak halka arza katılmak gerekiyor. Fondan en az 10 bin lira olmak üzere, 1.000 lira ve katları şeklinde istenildiği tutarda alınabilecek. Fonun yıllık yönetim komisyonları yüzde 2,5 olarak belirlendi.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, fon pazarına sunacakları ikinci tarım fonu ile yatırımcıların tarımdaki fırsatları değerlendirme şansının devam ettiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Devlet ve özel sektör fonları tarıma yönelmeye başladı. Arz talep dengesi tarım sektörüne destek veriyor. Tarım sektörü kriz dönemlerinden daha az etkileniyor. Bu önemin farkında olan bankalar, tarıma kredi desteklerini de arttırıyorlar. Tarım konusuna banka olarak zaten özel bir önem veriyoruz. Çıkardığımız yeni fon ile para piyasalarındaki yatırımcılar da tarımın ne kadar büyük bir kazanç potansiyeli olduğunu yakından görecek."

Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Zamlı emekli maaşı ve farkları bu ay yatar mı? İşte ödeme günleri... Türkiye-Hollanda çeyrek final maçının hakemi belli oldu İstanbul'da içme suyu fiyatlarına zam! AB'den Çinli elektrikli araçlara yüzde 38 ek vergi!