Deniz Feneri davası savcıları beraat etti

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen davada, sanıklar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, "resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" suçlarından beraat etti.

Abone ol
ANKARA - Deniz Feneri e.V soruşturmasında görevden alınan savcılar Nadi Türkaslan Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, "resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" suçlarından beraat etti.
 
Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, Mahkeme Başkanı Hüseyin Eken, dava dosyasında incelenmesi gereken başka bir husus olmadığını belirterek, kararı okudu.
 
Eken, sanıklardan Türkaslan'a yüklenen "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve görevi kötüye kullanma" suçları ile diğer sanıklar Yaren ve Tamöz'e yüklenen "görevi kötüye kullanma"suçlarının Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 223/2 . maddesi (c) bendi uyarınca yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından, sanıkların üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verildiğini bildirdi.
Eken, karara Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na temyiz yolu açık olmak üzere itiraz edilebileceğini bildirdi.
 
"Görevi kötüye kullanma" suçundan verilen beraat kararının oy birliğiyle alındığını açıklayan Eken, sanık Türkaslan'a yüklenen "kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik" suçuna yönelik beraat kararının ise, Daire Üyesi Ahmet Turan Doğan'ın, bu suçun nitelik değiştirerek "görevi kötüye kullanma" suçuna dönüştüğü ve bu suçtan mahkumiyet hükmü kurulması gerektiği yönündeki karşı oyu ve oy çokluğu ile alındığını kaydetti.
 
Duruşmayı, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve bazı milletvekilleri de izledi.
 
Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu