Demir çelik fabrikasında feci kaza: 3 ölü

Baştuğ Metalurji'de karbon silosunun içine düşen 3 işçi hayatını kaybetti.

Abone ol

Recep ŞENYURT

OSMANİYE - Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Baştuğ Metalurji firmasında meydana gelen iş kazasında 3 işçi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. 

DÜNYA’nın fabrika yetkililerinden aldığı bilgiye göre, karbon silosunun rutin bakımı esnasında meydana gelen kaza 3 işçinin ölümüyle sonuçlandı. 15 metre yüksekliğinde olan karbon silosunun içine düşen 1 işçiyi kurtarmak isteyen 2 işçi de toz karbon silosunun içine düşerek feci şekilde can verdi. 3 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında arkadaşlarını bulundukları yerden çıkarmak için müdahale eden 11 işçi de gazdan etkilendi ve hastaneye kaldırıldı. İlk müdahaleden sonra 1 işçi taburcu olurken, 10 işçinin tedavileri devam ediyor. Yaralıların herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. 

Demir-çelik sektöründe ilk 10 firma içinde yer alan Baştuğ Metalurji, 1 milyar doları aşan cirosuyla Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde, 145 bini kapalı, toplam 700 bin metrekarelik tesislerinde hizmet veriyor. Yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretim kapasiteli Baştuğ Metalurji, dünyada ilk kez kullanılan ve günlük 6 bin 500 ton sıvı çelik üretim kapasiteli teleskopik tip elektrikli ark ocağına sahip.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu