DEİK/Yalçındağ: Vize sorunu için Almanya'ya mektup ilettik

Almanya’nın yaşlanan nüfusunu bizimle gençleştirebileceğini söyleyen DEİK Türk-Alman İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Almanya'ya vize sorunu için mektup ilettiklerini aktardı.

Abone ol

Almanya'ya vize sorununun çözülmesi için mektup yazdıklarını belirten DEİK Türk-Alman İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, iş insanlarının vize başvurularında uzun süre beklememesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret ve işbirliği fırsatlarını da değerlendirdi.

CNBC-e canlı yayınına katılan Yalçındağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkler artık Almanların nüfuslarına işlemişler. Almanya'da 80 bin Türk şirketi var. Yanlış bilmiyorsam 52 milyar dolar civarında ciro yapıyorlar. 500 bin kişi istihdam ediyor. Onun karşılığında Türkiye'de 8 bin Alman şirketi var. Bunların hepsi çok önemli şirketler. Bizim etkilememiz gereken Almanların KOBİ'si. Yapılacak tek şey insiyatif almak. O da bize nasip oldu.

Çin'in Avrupa'ya ve ABD'ye girişi stratejik durumlarda kapatıldı. Çin bizim gibi ülkeleri kullanarak girmek istiyor.

Almanya yaşlanan nüfusunu bizimle gençleştirebilir. Üçüncü ülkeler Almanya'ya inanılmaz yatırımlar yapabilir. Çin Afrika'da devlet finansmanını kullanarak bütün Afrika'daki altyapı hizmetlerini yaparak o ülkelerin 50 yıllık geleceğini aldı. Türkiye de benzerini yapmaya çalışıyor Afrika'da ama bizde öyle bir finansman yok. ABD'nin savaşlarla hükmetmek istediği dünyaya Çin, finansal olarak hükmetmeye çalışıyor. Biz Afrika'da çok önemliyiz ama bizde 3-4 milyar dolarlar 10 milyar dolarlar dediğimizde bunların finanse edilmesi gerekiyor. Almanlarla bunu ortak yapabiliriz.

Almanya'da önümüzdeki 5 senede 6 milyon kişiyi emekli edecek. Almanya ile 55 milyar dolarlık ticaretimiz var. Almanya'dan Türkiye'ye 7 milyon turist geliyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ziyaretinden sonra kendisine bir mektup yazdım. İş insanlarının vize başvurularında günlerce aylarca sıra beklemeleri çok doğru değil. Hiç olmazsa saygın kuruluşlara üye olmuş iş insanların isimlerini büyükelçiliklere verelim onlara beşer yıllık vizeler alalım. Mektuba cevap geleceğini düşünüyorum."

TCMB Başkanı Karahan'dan faiz indirimi sorusuna yanıt Instagram açılacak mı? İşte son durum... İsrail, yine ABD merkezli yardım kuruluşunu vurdu Intel'e yatırımcıları dava açtı, piyasa değeri 32 milyar dolar eridi Japonya’nın batı bölgesinde 7,1 şiddetinde deprem