Davutoğlu'nun ABD temasları yoğun geçiyor

Bir dizi temasta bulunmak için ABD'ye geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'un programı yoğun bir şekilde devam ediyor.

Abone ol

NEW YORK - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York'taki temasları kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

BM binasında yaklaşık 40 dakika süren görüşmede ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, Filistin sorunu, Balkanlar ve Suriye gibi konular ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, ikili siyasi ilişkiler bağlamında, Lavrov görüşmede Davutoğlu'nu, yakın bir zamanda Moskova'da düzenlenmesi öngörülen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısının bakanlar düzeyindeki toplantısına davet etti.

Görüşmede, turizm başta olmak üzere ikili ticari ilişkiler de ele alındı.

Lavrov'un, Davutoğlu ile görüşmesinden sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştüğü, çıkışta Davutoğlu'nun da Abbas ile kısa bir ayak üstü görüşme yaptığı öğrenildi.

New York'taki temasları kapsamında bazı çok taraflı toplantılara da katılan Davutoğlu, gün içinde sırasıyla İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Cammu-Keşmir Temas Grubu toplantısı, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi (NPDI) toplantısı ve İİT Bosna-Hersek Temas Grubu toplantısına katıldı.

E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıkacak