Daum dönemi sona erdi

Fenerbahçe, Daum'un sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL- Fenerbahçe'de ikinci Christoph Daum dönemi resmen sona erdi.

Sarı-lacivertli kulüp, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Alman teknik direktör Cristoph Daum ve yardımcısı Roland Koch ile yapılan görüşme sonucunda sözleşmelerin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu. Açıklamada, "Sayın Daum ve Sayın Koch'a bugüne kadarki çalışma ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz" denildi.

"Fenerbahçe hayatımın önemli bir parçası oldu"

Daum, sarı-lacivertli ekibin her zaman hayatının bir parçası olduğunu ve bundan sonra da öyle kalacağını ifade etti.

Daum, kulüple sözleşmesini karşılıklı feshettikten sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasının önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Medya Sorumlusu Orkun Yazgan'ın açıklamalarını tercüme ettiği Daum, "Kontratımızı feshetmek için Fenerbahçe ile karşılıklı olarak anlaştık. Fenerbahçe her zaman hayatımın bir parçasıydı ve bundan sonra da öyle kalacak. Bu yüzden şu anda doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin dünyadaki en büyük futbol kulüplerinden birisi olduğunu ifade eden Alman teknik adam, "Bundan sonra medyada Fenerbahçe ile ilgili iyi haberler çıkmasını, iyi konuşulmasını, gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi elemesi ve Şampiyonlar Ligi için konuşulmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Başkan Aziz Yıldırım'a ve taraftarlara önümüzdeki yıl için başarı dileyen Christoph Daum, "Her türlü başarıya layık olduklarını söylemek istiyorum. Şu anda konuşmak çok kolay değil benim için" dedi.

Alman teknik adam son bir haftada yaşadıkları konusundaki bir soru üzerine de "Bundan sonra Fenerbahçe'nin geleceği önemli. Arabayı kullanırken hep öne bakarsınız, arkaya bakmazsınız. O yüzden geleceği konuşmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

Daum, "Bu Fenerbahçe'den ikinci ayrılışı. Üçüncü kez çağrılsa gelir mi?" şeklindeki soruya da "Fenerbahçe için çalışmak benim için her zaman onurdur. Herkes için öyledir" yanıtını verdi.

Geçmişe bakmaya gerek olmadığını ifade eden Alman çalıştırıcı, Fenerbahçe için bundan sonra da olumlu konuşmaya devam edeceğini anlatarak, "Bundan sonra da Fenerbahçe'nin olumlu imajı için konuşmaya devam edeceğim. Dünya Kupası'nı izlemek için Güney Afrika'ya gidersem de yine aynı şeyi yapacağım bu kulüp için. Her zaman olduğu gibi yine olumlu konuşacağım" şeklinde konuştu.

Türkiye ile Sao Tome ve Prinsipe arasında enerji anlaşması! Devlet Bahçeli, DEM Partililerin elini neden sıktığını açıkladı Meclis'te İsrail tehdidi oturumu: Tarih belli oldu Fatih'teki sur vahşetine Bakan Göktaş'tan açıklama İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak