Çukurova, Alfa'ya teminat verdiği Turkcell hisselerini alabilecek

Geçici olarak sırası işleme kapatılan Turkcell yeniden işlem görmeye başladı.

Abone ol

İSTANBUL - Çukurova Holding'in, British Virgin Adaları'nda (BVI) Alfa Grubu ile devam eden dava sonucunda krediye teminat olarak verdiği Turkcell hisselerini geri alabileceği bildirildi.

Çukurova Holding Avukatı Yalın Akmenek imzasıyla Kamuyu Aydınlatma Platformuna gönderilen açıklamada, Alfa'nın, Nisan 2007'de Çukurova'nın birçok nedenle temerrüte düştüğünü iddia ederek kredi alacağını erken geri çağırdığı ve sonrasında da Çukurova mülkiyetinde olup Alfa nezdinde rehinli tutulan dolaylı Turkcell hisselerine elkoyma girişiminde bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi

"Çukurova, bu dayanaksız va haksız iddia ve girişimleri derhal reddederek, yasal haklarını kullanmak üzere hukuki girişimler başlatmıştır. Bu suretle başlayan ihtilaf ve karşılıklı davalar sürecinde, esas olarak, Çukurova'nın temerrüte düşüp düşmediği ve bundan dolayı da Çukurova'ya ait hisselere Alfa tarafından el koyulup koyulamayacağı tartışılmakta idi.

BVI Mahkemesi tarafından 20 Mayıs 2010 tarihinde verilen kararda, Çukurova'nın temerrüte düşmediği belirlenmiş ve Alfa Grubu'nun iddia ve talepleri reddedilmiştir.

Çukurova'nın herhangi bir ihlali olmadığının hüküm altına alınmasına ek olarak, ayrıca, Çukurova'ya ait hisselere haksız olarak el koyma girişiminden dolayı, bilakis Alfa Grubu'nun ilgili kredi sözleşmesini ihlal ettiği de BVI Mahkemesince tespit edilmiş ve Çukurova'nın, Alfa Grubuna teminat olarak verdiği söz konusu hisseleri, ilgili ödemenin yapılmasıyla geri alabileceği belirtilmiştir.

Kararın kesinleşeceği ana kadar her aşaması titizlikle takip edilecek olan söz konusu davanın; ülkemizin önde gelen değerlerinden olan Turkcell ve Çukurova için en adil ve sağlıklı sonuçlar üreteceğine inanıyor, gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Bu arada açıklamanın duyurulması amacıyla geçici olarak sırası işleme kapatılan Turkcell yeniden işlem görmeye başladı.

Turkcell hisseleri, düne göre yüzde 0.64 artışla 7,85 liradan işlem görüyor.

Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı Tuzla'da polise silahlı saldırı Özel: Antalya bundan sonra CHP'nin kalesi olacak MEB, eğitim-öğretim istatistiklerini açıkladı Borsa günü yüzde 1,27 düşüşle tamamladı