Colao: Mucizenin adı Türk reçetesi

Türkiye-İngiltere CEO Forumu'na Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile birlikte eş başkanlık yapan Vodafone Grubu CEO'su Vitoorio Colao, Türkiye'nin iş yapma ve ekonomik büyüme bakımından çok önemli fırsatlar barındırdığını kaydetti.

Abone ol

LONDRA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere ziyaretine denk gelen Türkiye-İngiltere CEO Forumu'na Akbank YönetimKurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile birlikte eş başkanlık yapan Vodafone Grubu CEO'su Vitoorio Colao, Türkiye'nin iş yapma ve ekonomik büyüme bakımından çok önemli fırsatlar barındırdığını kaydetti. Türk basın mensuplarına Londra'da değerlendirmelerde bulunan Vittorio Colao, Vodafone Grubu'nun Türkiye'ye yatırıma devam etme kararlılığında olduğunu vurguladı. Vodafone Türkiye'nin gidişatından son derece memnun olduklarını belirten Colao, "Öyle ki artık Vodafone Grubu içinde mucizevi başarı hikayeleri yaratmanın adına 'Türk Reçetesi' diyoruz. Adeta bir ülkede zorlu rekabet şartları altında bir operasyonun nasıl başarıyla yürütülebileceği konusunda Vodafone Türkiye bir marka oldu," diye konuştu.

 Türkiye'nin Vodafone Grubu içinde Gana'nın ardından en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğunu hatırlatan Colao, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gana çok daha küçük bir ülke. Küçükken çok hızlı büyümek daha kolay tabii ki. Ancak gerçek anlamda sağlıklı bir büyüme örneği görmek istiyorsanız Türkiye'ye bakmanız gerekir. Türkiye'deki yönetim ekibimiz, yerel kökleri olan uluslararası bir şirket yaratmanın formülünü çok başarılı bir şekilde yarattılar. Ancak olmak istediğimiz yerde miyiz? Hayır. Biz, Türkiye'de büyümeye devam etmek, başarımızı da sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Yatırıma devam etmek zorundayız. Bunu yapabilmek için para kazanmamız, yani karlılığımızı artırmamız lazım. Vodafone Türkiye karlılık açısından bugün kağıt üzerinde görünmese bile aslında iyi noktada.

Lider değilsek iyi bir ikinciyiz

Türkiye pazarında liderliğe oynamak gibi bir hedeflerinin olup olmadığına ilişkin bir soruya ise Vittorio Colao şöyle yanıt verdi: "Faaliyet gösterdiğimiz her ülkede eğer pazar lideri değilsek, esaslı bir ikinci olarak faaliyetlerimizi sürdürürüz. Uzun vadede tabii ki pazar lideri olmak gibi bir hayalimiz olabilir. Biz, müşterileri tarafından en çok tercih edilen operatör olmak istiyoruz yakın vadede. Herşeyi doğru yaparsak, liderlik eninde sonunda gelecektir. Ancak bunun için bir tarih vermeyi sakıncalı ve erken buluyorum."

Vittorio Colao, Avrupa ve Amerika'daki finansal kriz ortamının Vodafone'un global stratejilerini nasıl etkilediği üzerine bir soru üzerine ise, "Krizin en tepe noktasında olduğu bir dönemde, geçtiğimiz hafta, krizin en yoğun yaşandığı Yunanistan'da 170 milyon euroluk yeni bir yatırım açıkladık. Bu da krizi bir fırsat olarak değerlendirdiğimizin en somut göstergesi sanırım. O nedenle bizim için kısa vadedeki çalkantılar stratejimizde farklılık yaratacak gelişmeler olamaz," yanıtını verdi.

'Fatih Projesi ile yakından ilgiliyiz'

 Mobil eğitimin data kullanımının en yoğun olarak kullanılacağı alan olduğunu keydeden Colao, "Vodafone olarak bu konuda dünyanın birçok yerinde iyi bir uzmanlığımız oluştu. Bu uzmanlığımızdan Türkiye'yi yararlandırmak isteriz. Bu nedenle okullarda öğrencilere tablet ile eğitimi zenginleştirme projesi olan Fatih ile yakından ilgileniyoruz. Fatih projesinde en önemli noktanın eğitimin sadece sınıfta değil, evde ya da okul dışında öğrencinin istediği her yerde eğitim içeriğine ulaşması gerekliliği olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de mobil bağlantının sadece wireless ile sınırlı kalmaması, 3G ile desteklenmesinin elzem olduğunu düşünüyoruz," diye konuştu.

'Vodafone resmi ilk 6+Türkiye'den oluşuyor'

Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao, Türkiye'nin Vodafone Grubu içerisindeki önemini vurgularken şirketin ciro büyüklüğüne dair ilginç tespitlerde bulundu. Eskiden Vodafone Grubu içerisinde ülke bazında ilk 3'ten bahsettiklerini ifade eden Colao, "Büyüdükçe, ilk 3 yerini ilk 6 tanımlamasına bıraktı. Resmin içine Türkiye'nin de girmesiyle, bu tanımlama ilk 6+Türkiye şeklinde değişti. Olan 7. Ülkeye oldu. Türkiye bugün Vodafone Grubu içinde ciro büyüklüğünde  8. sırada. Karlılık açısından ise diplerde. Ancak bu hızla giderse çok yakın gelecekte, Vodafone Grubu içinde ilk 3 içerisine girmeyi başarırsınız," diye konuştu.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Polis Meslek Yüksek Okulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti