'Çocuk İçin Dost Uygulamalar' (DUY) ihbar hattı hizmet vermeye başladı

Çocukların korunması ve sağlıklı gelişimleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 'Çocuk İçin Dost Uygulamalar' (DUY) web sitesi ve ihbar hattının faaliyete geçtiğini açıkladı. Göktaş, DUY'a çocuklarla ilgili her tür ihbarın 7 gün 24 saat yapılabildiğini belirtti.

AA | Abone ol

'Çocuk İçin Dost Uygulamalar' web sitesi ve ihbar hattı üzerinden çocuklara, ailelere ve tüm topluma yönelik kapsamlı bir bilgilendirme ve farkındalık çalışması yürüttüklerini söyleyen Mahinur Özdemir Göktaş, siteden çocuklara ve ailelere pek çok rehber ve içerik sunulduğunu aktardı:

"Çocuklara yönelik kitap ve oyuncak seçiminde ailelere öneriler, çocuklarda mahremiyet bilinci, koruyucu ailelik gibi konularda hazırladığımız rehberlerimizle ebeveynlerimizi destekliyoruz. Ayrıca, siber zorbalık, çevrim içi/çevrim dışı oyun oynama, dijital bağımlılık gibi güncel konularda hazırladığımız sosyal medya içerikleriyle ailelerimize yol gösteriyoruz. Bununla birlikte çocukların, yazılı, görsel ve dijital yayınların zararlarından ve diğer risklerden korunması amacıyla zararlı içeriklere karşı mücadele ediyoruz. Dijital dünyanın getirdiği risklere karşı çocuklarımızı korumak için duyarlı olmalıyız. Bu nedenle vatandaşlarımızın çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri içerikleri, yayınları ve uygulamaları kolayca bildirebilmeleri için DUY İhbar Platformu'nu oluşturduk."

Platform 7 gün 24 saat ihbara açık

Bakan Göktaş, Bakanlığın web sitesindeki Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasından ulaşılabilen bu platform üzerinden WhatsApp ve Bip'e bağlanarak yapılan ihbarları 7 gün 24 saat esasına göre değerlendirdiklerini kaydetti.

Vatandaşların ayrıca WhatsApp ve Bip ihbar hattı '0530 918 11 17' iletişim numarasından da muzır içeriklere müdahale ihbarı yapabildiğine işaret eden Göktaş, bu şekilde bildirilen tüm içeriklerin titizlikle incelenerek gerekli mercilere iletildiğini ifade etti.

THY kaptan pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti! Dünya, 2030'da elektriğinin yarısını güneş ve rüzgârdan sağlayacak Dünyanın en zengin kadın müzisyeni artık Rihanna değil Borsa günün ilk yarısında geriledi (9 Ekim 2024) Beko Ankara Fabrikası Sanayi 4.0’ın küresel öncüleri arasına seçildi