Citi, enflasyon öngörüsünü düşürdü

Daha önce yılın son çeyreğinde 50 baz puanlık faiz artırımı öngören Citigroup, beklentisini 75 puana çıkardı.

Abone ol

İSTANBUL - Citigroup, yaşanan son gelişmeler ışığında ve veriler ışığında Türkiye için enflasyon ve faiz görünümünü yeniden değerlendirdi.

Citigroup, yaptığı değerlendirmede kısa vadede düşük kısa fiyatların ve enerji fiyatlarındaki hafif yavaşlamanın enflasyon üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurarak yıl sonu için enflasyon beklentisini yüzde 8.2'den yüzde 7.2 seviyesine çektiğini bildirdi. 

 Citigroup, reel faiz oranı seviyesinin temel göstergelere göre çok düşük olduğunu vurguladı. Bununla birlikte TCMB'nin faiz artımını 4. çeyreğe erteleyeceğini öngören Citi, ancak TCMB'nin önceki tahminlerden daha agresif bir sıkılaştırma uygulamasını bekliyor.

Daha önce yılın son çeyreğinde 50 baz puanlık faiz artırımı öngören Citigroup, bu beklentisini 75 puana çıkardı. TCMB'nin faiz artırımına Ekim ayında başlamasını bekleyen Citigroup, yıl sonunda politika faizinin yüzde 7.75 olacağını öngörüyor.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak