Çin, Irak'ın borçlarının yüzde 80'ini silecek

Konuyla ilgili ikili anlaşmanın Pekin'de imzalandı

Abone ol
PEKİN - Çin'in Irak'tan olan 8,5 milyar dolarlık alacağının yüzde 80'ini silecek.
Irak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili ikili anlaşmanın Pekin'de imzalandığı ifade edilirken, anlaşmanın ne zaman imzalandığı belirtilmedi.
Çin'in Bağdat Büyükelçisi'nin Iraklı yetkililerle anlaşmanın teyidi için bir araya geldiği açıklanırken, iki ülke arasında 2009 yılında 3,8 milyar dolar değerinde ticari anlaşma imzalandığı duyuruldu.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ma Caoşü de Pekin'de AFP'ye "iki ülkenin kısa süre önce esas olarak Irak'ın Çinli şirketlere olan borçlarının iptal edilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını" belirtti.
Sözcü Ma yazılı açıklamasında, "Çin'in uzun zamandan beri yardım sağlama, borçları azaltma ve ekonominin yeniden yapılanmasını destekleme yoluyla Irak'ta istikrar ve kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunduğunu" kaydetti. Ma, 2007'de Irak'ın Çin hükümetine olan bütün borçları sildiklerini hatırlatırken, bununla ilgili somut bir rakam vermedi.
Çin'in devlete ait petrol şirketi CNPC 2003 yılından bu yana Irak'ta önemli petrol anlaşmalarına imza attı.
Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı