Çiftçi malını "Mobil Pazar"da satıyor

"Turkcell Çiftçi Paketi" kapsamındaki "Mobil İlan Platformu"nda 2011 yılında 50 milyon liralık pazar oluştu.

Abone ol

KONYA - "Turkcell Çiftçi Paketi" kapsamında çiftçilere sunulan, "Mobil İlan Platformu" adındaki e-ticaret platformu sayesinde 2011 yılında 50 milyon liralık bir pazar oluşturulduğu, çiftçilerin bu pazarda tarım ürünleri dahil hayvan ve tarım araçlarını Türkiye'nin dört bir yanına satabildiği bildirildi. Turkcell Bireysel Pazarlama Bölüm Başkanı Alper Ergenekon, Konya 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılmak üzere geldiği Konya'da yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce "Turkcell Çiftçi Paketi"ni müşterileriyle buluşturduklarını söyledi. Çiftçilere yönelik hazırlanan mobil paket ile üyelerini teknoloji ile buluşturmayı ve çiftçilerin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini anlatan Ergenekon, sistemde 1 milyon çiftçinin kayıtlı olduğunu aktardı.

Çiftçilere "e-ticaret" Sistemi

Çalıştıkları kurumlar ile işbirliği içerisinde hareket ederek, çiftçiye özel bilgi haricinde "Mobil İlan Platformu" adıyla bir e-ticaret platformu oluşturduklarını da anlatan Ergenekon, şöyle devam etti: "Çiftçimizin, "Mobil İlan Platformu" ile güçlenmesini istiyoruz. Bu platform ile artık çiftçilerimiz mallarını sadece kendi yöresinde satmayacak. Çiftçilerimiz, Türkiye'nin dört bir yanına ilan vererek ürün satma olanağına kavuştu. Aynı zamanda ürünlerin fiyatları da buradan takip edilebiliyor. Bunu yaparken teknolojiye yatkın ve yatkın olmayan çiftçiler de olabileceğini düşünerek hem web hem de SMS bazlı bir çalışma gerçekleştirdik. Çiftçilerimiz sadece SMS ile takip etme olanağına sahip oldular. Buradan da çiftçiler yararlanmaya başladı. Çiftçiler tarım ürünlerinin yanı sıra hayvanlarını ya da traktörlerini de burada satabiliyor. Bu pazar o kadar güzel bir pazar oldu ki, bu sistemde 2011 yılında 50 milyon liralık bir pazar oluşturduk. 2012 yılında da devam etmesini amaçlıyoruz."

(AA)

Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Erdoğan: Muhalefetin normalleşmesi adına kayda değer buluyorum İBB duyurdu: Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımı başlıyor 'Sosis Partisi: Gıdatopya' animasyonuna inceleme