CHP, Türkiye'nin AB üyeliği mücadelesi konusunda Bükreş'te destek buldu

Romanya'da düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de hazır bulunduğu 'Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'nda hazırlanan Bükreş Deklarasyonu, oy birliğiyle kabul edildi. Deklarasyonda, CHP'nin Türkiye'nin AB üyeliği sürecindeki mücadelesine destek verildi.

AA | Abone ol

Özgür Özel, Bükreş Deklarasyonu'nda CHP'nin Türkiye'nin AB üyeliğine dair mücadelesinin de yer almasına ilişkin, "Bunu hem partimiz hem Türkiye için kritik bir adım olarak görüyoruz. Türkiye'nin haklarını Avrupa'da savunacağımızı pek çok kez söyledik. Bu kapsamda Sosyalist Enternasyonal'in Bükreş Deklarasyonu'nda böyle bir bölümün oy birliği ile kabul edilmiş olması çok önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Tebrik ve destek bir arada

Deklarasyonda, "Türkiye'den üye partimiz CHP'yi son yerel seçimlerdeki etkileyici zaferlerinden dolayı tebrik ediyor ve Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde büyük atılıma yol açacak demokrasi ve reform mücadelesini destekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, toplantıda Sosyalist Enternasyonal ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sosyalist Grup arasındaki ilişkileri yürütme görevine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke getirildi.

TRT 1 frekans sorununun en pratik çözümü EURO 2024'te çeyrek final maçında Türkiye attı; Erdoğan'ın sevinci dikkat çekti Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı! EURO 2024'te İngiltere yarı finalde Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi