CHP lideri yine hükümete yüklendi

CHP Parti Meclisi'nde konuşan Kılıçdaroğlu, hükümete yüklenerek, Türkiye'nin 9 yıl boyunca kaybeden taraf olduğunu söyledi.

Abone ol

İZMİR-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP iktidarında geçen 9 yıl boyunca Türkiye, bütün ulusal davalarda ve projelerinde kaybeden taraf olmuştur" dedi.

CHP Parti Meclisi'nin Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki toplantısının basına açık bölümünde konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin yüzde 49.9 oy oranıyla tekrar iktidar olduğunu ancak seçimlerden sonra Türkiye'nin "pelte gibi yığılıp kaldığını" ileri sürdü.

"Nasıl oluyor da seçimden böyle bir sonuçla çıkan bir başbakan, metal gibi dağılmış, zihni bulanık, ipini ucunu kaçırmış bir profil verebiliyor?" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, hükümetin yarattığı algı ile yaşattığı gerçek arasındaki çelişkinin artık sürdürülemez noktaya geldiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan'ın yeni vizyonlar yapacak takati kalmamıştır. Hiçbir iktidara nasip olmayan bir şans, bilgisiz, liyakatsiz ellerde, ehliyetsiz ellerde heba olmuş, basit bir rövanş uğruna çarçur edilmiştir. AKP iktidarında geçen 9 yıl boyunca Türkiye, bütün ulusal davalarda ve projelerinde kaybeden taraf olmuştur."

"AB'ye üyelik 100 yılda tamamlanır"

AB ile müzakere sürecinde gün ortasında "AB'ye katıldık diye" görkemli törenler düzenlediğini, buna karşın daha açılması gereken fasılların 10'da 1'inin açılmadığını, bu hızla gidilirse sürecin tamamlanmasının bir asra ulaşacağını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bir 100 yıl geçerse ancak AB'ye üyelik sürecini tamamlayacağız AKP'nin izlediği politika böyle devam ederse" diye konuştu.

Türkiye'nin, Avrupa'dan da Avrupa'nın ortak evi AB'den de hızla uzaklaştığını, halkın açıkça aldatıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Halkın beklentilerine ihanet edilmiştir. Kaplumbağa hızıyla ve isteksiz bir şekilde yürütülen müzakerelerin halkı oyalamaktan ve 'dostlar alışverişte görsün'den başka bir amacı kalmamıştır. Avrupa'dan hızla uzaklaşan Türkiye'nin nerelere, hangi tehlikeli sulara savrulduğu herkesçe görülmektedir. Türk dış politikası artık doğu-batı ekseninde şekillenen ve bu yönüyle de hem doğuda hem batıda işlevsiz olan, saygı gören niteliğini kaybetmiştir.

Sinan Ateş davasıyla ilgili kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 480 bin liraya yükseldi MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde