CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun ile ilgili "Anayasa'ya aykırı gördüğümüz maddeleri doğal olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi.

Abone ol

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun ile ilgili "Anayasa'ya aykırı gördüğümüz maddeleri doğal olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığına yaptığı ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyıp taşımayacaklarına yönelik sorusu üzerine, "Çıkan yasa teklifi, daha henüz Cumhurbaşkanı'na bildiğim kadarıyla sunulmadı. Sonuç ne olacak bakacağız. Anayasa'ya aykırılık konusunda hukukçu arkadaşlarımız çalışıyorlar. Anayasa'ya aykırı gördüğümüz maddeleri doğal olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu kanun teklifini mercek altına almasını isteyen Kılıçdaroğlu, kanunun üniversitedeki bilim insanları, eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Kul hakkı yemeye karşıyız

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Düden Park'ta düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde şunları söyledi:
"Yasanın geliş nedeni şudur: 2030 yılına kadar 20 milyar dolarlık ihale yapacaklar. Bununla ilgili olarak iki madde var, 24 ve 25. maddeler.... Bu maddeler diyor ki, 'Yapılacak bu ihaleler, Kamu İhale Yasası'nın dışında olacak'. Neden 20 milyar doları buraya getiriyor, koyuyorsun? Hani Kamu İhale Yasası yolsuzlukları engellemek için getirilmişti, kamu ihaleleri şeffaf olacaktı. Şimdi diyorlar ki '20 milyar dolarlık ihaleyi Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkaralım'. Ne yaptılar biliyor musunuz? Kutsal
kitabımızı 20 milyar dolarlık yolsuzluğa örtü yaptılar. Bunu yapan adamlarda ahlak yok. Ahlak olmadığı gibi insan sevgisi de yok. Şimdi biz bunu söyledik ya, 'Vay efendim sen Kur'an'a karşısın'. Sen nereden biliyorsun? Kim sana söyledi? Bir başkasının inancını sorgulama yetkisini sana kim verdi? Var mı Müslümanlıkta böyle bir şey. Ne Müslümanlığa, ne Kur'an'a, ne inançlara karşıyız. Bizim karşı olduğumuz şey, tek cümleyle söyleyeyim Ankara'daki duysun, kul hakkı yemeye karşıyız."
Eğitimle ilgili kanun teklifini veren milletvekillerinin hiç birisinin eğitimci olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin temelleriyle oynuyorsunuz. Bir ülkeyle ilgili yeni bir eğitim modeli getiriyorsunuz. Çağdaş ülkelerde oturulur, tartışılır bu. Görmüyorsunuz bunu."

(AA)

İsrail'den Beyrut'a yeni hava saldırısı MÜSİAD'dan 4,5 trilyon dolarlık büyüme modeli Kalyon, BAE’li ortağıyla 5 yılda 5 milyar dolar yatırım yapacak "İsrafı önlemek için radikal bir değişim gerekli" Fenerbahçe - Beşiktaş Süper Kupa maçı ertelendi