Çemaş Döküm hisseleri tamamen satıldı

Işıklar Yatırım Holding iştiraki Çemaş Döküm'de halka arz tamamlandı.

Abone ol

İSTANBUL - 24-25 Haziran'da hisseleri borsada satış yöntemiyle halka arzı gerçekleştirilen Işıklar Yatırım Holding iştiraki Çemaş Döküm, halka arzı tamamlandı.

Verilen bilgiye göre, baz fiyatı 2,14 TL olan Çemaş'ın halka arz sürecinde 24 Haziran'da 9.062.169 TL nominal değerli paylar tavan fiyat olan 2,36 TL'den, 25 Haziran'da ise 237.831 TL nominal değerli paylar tavan fiyat olan 2,60 TL'den satıldı. Halka arzda Çemaş'ın sermaye artırımı için 8.250.000 TL'lik payların yanında, fiyat istikrarında kullanılmak üzere, ayrıca 1.050.000 TL'lik hisse de, ek satış kapsamında satılarak halka arz başarıyla tamamlanmış oldu.

Ulusal çimento sanayinin öğütücü bilya ihtiyacını karşılamak üzere devlet tarafından kurulup 1995'te Işıklar Holding tarafından satın alınan Çemaş, son 15 yılda kapasitesini yüzde 150 artırırken, ihracat haritasını 20 ülkeye genişletti.

Ortaya konulan değere halkı da ortak olmaya çağıran Çemaş, halka arzdan elde edilecek gelirle kapasitesini 25 bin tondan 50 bin tona yükseltmeyi ve istihdama daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor. Halka arzdan elde edilen yeni kaynak ile Çemaş Döküm'ün daha büyük ve daha kârlı bir şirket olma yolunda, şimdi yeni yatırımcıları ile birlikte kararlı bir şekilde devam edeceği verilen bilgiler arasında.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi Zamlı emekli maaşı ve farkları bu ay yatar mı? İşte ödeme günleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Hamed Al Sani ile görüştü Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Saniye Ateş fenalaştı İstanbullular dikkat: 4 gün boyunca sürecek