Cebinde 300 milyon euroyla bölgede şirket avına çıkıyor

Türk Telekom 'dünyaya açılma vizyonu' çerçevesinde yurtdışı satın almalar için 300 milyon euro kaynak ayırdı. Bütçeyi kullanma yetkisi olan Türk Telekom'un yeni Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, önceliğin yakın coğrafya olduğunu açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL - Türk Telekom'un yeni Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, dünyaya açılma vizyonları çerçevesinde yakın coğrafyada satın alma fırsatlarını değerlendirdikleri açıkladı. Bu doğrultuda Türk Telekom Genel Kurulu'nun yönetim kuruluna 300 milyon euroluk bütçe aktardığını aktaran Yılmaz, "Türk Telekom'u hem Türkiye'de hem bölgede daha ileri noktaya getirecek her türlü fırsatı değerlendireceğiz. Satın almalar konusunda şu aşamada somutlaşmış proje yok ama yakın coğrafyaya ilgileniyoruz" dedi.

Tahsin Yılmaz, İstanbul'da düzenlenen grubun yeni vizyonunun anlatıldığı toplantıda konuştu. Türk Telekom'un "3D vizyonu" olarak adlandırdığı bakış açısını "Dijital yaşam dönüşümü", "Değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri" ve "Dünyaya açılım ve bölgesel büyüme" olarak açıklayan Yılmaz, toplantının sonunda soruları yanıtladı.

Türk Telekom'un kamudaki paylarının satışına ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz,
"Bu konuda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili. ÖİB koordinasyonunda yeni süreç başladı. Hissedarlık meselesi... Türk Telekom'un değerini ne kadar hızlı artırabilirsek, bu süreç sonunda devlet gelir anlamında iyi bir seviyeye ulaşacaktır. En önemli önceliğimiz Türk Telekom'un değerini artırmak olacak" yanıtını verdi.

ÖİB 13 Eylül'de açıkladı

ÖİB, Türk Telekom'da Hazine'nin yüzde 31.68 hissesinin tamamını veya bir bölümünün özelleştirilmesine ilişkin çalışmalarla ilgili Türk Telekom İhale Komisyonu'na yardımcı olmak üzere danışman görevlendirileceğini 13 Eylül'de açıklamıştı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptıkları görüşmede bu konunun gündeme geldiğini söyleyen Yılmaz, "Bakanımızın bizden beklentisi de Türk Telekom'un değerini yükseltmemizdir. Bu anlamda seferber olacağız" dedi.

2015'te her yer fiber

Fatih projesinde 3.600 adet okulu kapsayan intranet altyapısı ihalesine teklif verdiklerini ve sonucunu vbeklediklerini söyleyen Yılmaz, "Bunu erişimle ilgili kısım takip edecek. Fiber altyapısını tüm okullara götürme konusunda hazırız. Temaslarımız devam ediyor" dedi.

Fiber optik yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Yılmaz, bu kapsamda Türkiye'nin tamamında bakır altyapının sökülerek yerine fiber elementli ağı kurduklarını ve bu dönüşümün 2015 yılının sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Sabit ve mobil operatörler arasındaki ses haberleşmesindeki rekabetin sona erdiğini söyleyen Yılmaz, "Bundan sonraki dönemde değişimler çok cüzi yüzdelerle olacaktır. Geleceğin rekabeti data alanında olacaktır" dedi.

Suriye'de 1.5 aydır sorun yok

Türkiye, Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan arasında fiber optik ağları birleştiren JADI Link projesinin ilk safhasının tamamlandığını ancak Suriye'deki çatışmalar nedeniyle sıkıntılar yaşandığını söyleyen Yılmaz, "Bakım ve işletme konusunda ciddi sorunlar var. Ancak 11-12 Ağustos'tan itibaren ciddi kesinti yok, o proje full kapasiteye ulaşana kadar devam edecek" dedi.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama