CANLI Yerel Seçim 2024: İstanbul seçim sonuçları... Ekrem İmamoğlu yüzde 50'yle kazanıyor

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. İstanbul'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kullanılan oyların büyük kısmı sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarışı yüzde 50.78 ile önde tamamladı. İmamoğlu'nun, yüzde 40 oy alan Kurum karşısında kazanması kesinleşmek üzere.

Abone ol

İstanbullular yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçti. İstanbul genelinde kayıtlı 11 milyon 314 bin 516 seçmen için kurulan 33 bin 328 sandıkta oy sayımları büyük oranda tamamlandı. Sandıkların yüzde büyük kısmı açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre; İmamoğlu, bir kez daha İBB Başkanı seçildi.

İşte İstanbul yerel seçim 2024 sonuçları:

Açılan Sandık: Yüzde 88

CHP adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 50.78

AK Parti adayı Murat Kurum: Yüzde 40.36

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti