Çanakkale Zaferi Kürtçe kutlanacak

Diyarbakır ve Van'da Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü için Türkçe ve Kürtçe afişler hazırlandı.

Abone ol

DİYARBAKIR, VAN - Diyarbakır ve Van Valilikleri Çanakkale Zaferini kürtçe afişlerle kutladılar. Kardeşilik mesajı veren Valilikler, Çanakkale zaferinin hep birlikte kazanıldığını vurguladılar.  Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, 18 Mart 1918'de Çanakkale cephesinde düşmana karşı Anadolu topraklar üzerinde yaşayan tüm kesimlerin ortak savaştığını belirterek, bu birlikteliği Van depreminde de gördüklerini söyledi. Çanakkale Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü sebebiyle Çanakkale ve Van valilikleri olarak ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Uslu, hazırlanan afişleri 18 Mart öncesi reklam panolarına ve sokaklara astıklarını söyledi. Diyarbakır Valiliği ise reklam panolarına Türkçe ve Kürtçe ''kucaklaşmamız onların bayramı olacak'' yazılı afişler astı.

Van'daki afişlerin üzerinde, "Yiğidin harman olduğu Çanakkale'de senden de bir parça var" yazıldığını dile getiren Van Vali Yardımcısı, şunları kaydetti: "Gerçekten Çanakkale savaşında Anadolu'nun her yerinden bir parça vardı. Van'dan da parçalar vardı. Şehitler olduğu gibi gazi olup dönenler de var. 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerini yaşadık. Van'daki yaraları sarma ve sıkıntıları giderme konusunda bir olarak çalıştık. 18 Mart'ta nediysek 23 Ekim'de oyduk. Aslında bu ülkede büyük oyun var ve oyun oynamak isteyenler var. Ama bu oyunlar hep boşa çıkacaktır. Çünkü bu ülkedeki herkes tek yürektir, kardeştir birlikte çalışmaktadır. Bu her afette her dönemde her sıkıntıda kendisini bir kez daha göstermiştir. Bizim hedefimiz güzel bir Türkiye kurmaktır, güzel bir ülke kurmaktır, zengin bir ülke oluşturmaktır. Bu 18 Mart'ta bir kere daha bizi istemeyenlere sevmeyenlere ve aramıza nifak çıkartmak isteyenlere ifade edildi."

Diyarbakır Valisi Toprak da, gazetecilere yaptığı açıklamada, her şeyin güzellik, sevgi, birlik ve beraberlik içerisinde yürümesini istediklerini söyledi. Türkiye'nin çok önemli değerlerinin bulunduğunu, Çanakkale şehitlerini bu hafta bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirten Toprak, ''Hani ilçesinde Resul oğlu Hasan, Balkanlarda Ali dede, Ortadoğu'dan Mustafa amcanın oğlu, Kayseri'den Ali Çavuş'un oğlu da orada kucak kucağa yatıyor. Bu ülkeyi hep  birlikte savundular, kanlarını akıttılar'' dedi.

(AA)

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var