Çağlayan Rusya'ya gidecek

Bakan Çağlayan, Moskova'da Yüksek Düzeyli İstişare Konseyi toplantısına katılacak.

Abone ol

ANKARA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Yüksek Düzeyli İstişare Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere yarın Rusya'ya gidecek.

Devlet Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çağlayan'ın 150 işadamıyla birlikte Türk ve Rusya hükümetleri arasında yapılacak Yüksek Düzeyli İstişare Konseyi Toplantısı nedeniyle 14-16 Mart tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'ya gideceği bildirildi. Bu kapsamda Moskova'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı İş Forumu düzenleneceği ve Türk-Rus firmalar arasında ikili iş görüşmeleri yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Rusya Federasyonu'na resmi bir ziyaret yapacağı, anılan ziyaretle eşzamanlı olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Federasyonu (TUSKON) organizasyonuyla Bakan Çağlayan başkanlığında, Rusya'ya Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı ve İş Forumu düzenleneceği kaydedildi.

Ticaret Heyeti programı kapsamında tarım ve gıda ürünleri, tekstil ve hazır giyim, otomotiv ve yan sanayi, kimyevi maddeler, medikal ürünler, plastik ve plastikten mamul eşya, makine ve ekipmanları, inşaat malzemeleri, mobilya ve müteahhitlik sektörlerinden yaklaşık 150 kadar işadamıyla Rusya'daki iş olanakları değerlendirilecek.

Türkiye-Hollanda çeyrek final maçının hakemi belli oldu Zamlı emekli maaşı ve farkları bu ay yatar mı? İşte ödeme günleri... Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Hamed Al Sani ile görüştü Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Saniye Ateş fenalaştı