Çağlayan ABD'li CEO'larla buluşacak

Ekonomi Bakanı Çağlayan, ABD'nin önde gelen firmalarının CEO'ları ve bazı Kızılderili kabilelerin liderleri ile bir araya gelecek, önde gelen firmaları ziyaret edecek.

Abone ol

ANKARA - Hafta başından beri Kore'de temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD'ye geçecek. Çağlayan, beraberinde bilişim ve savunma sanayi sektör temsilcileri ve işadamlarından oluşan bir heyetle, 13-19 Ağustos günleri arasında, Seattle ve San Francisco'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çağlayan, bilişim ve savunma sanayi sektörlerinde Türkiye'nin ABD pazarındaki varlığının çeşitlendirilerek artırılması, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, Türkiye'ye yatırımın teşvik edilmesi, iki ülke işadamları arasında işbirliği kurulması yönünde girişimler başlatılmasını teminen temaslarda bulunacak. Bu kapsamda, bilişim ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren ABD'nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri (CEO) ve ayrıca bazı Kızılderili kabilelerin liderleri ile bir araya gelecek, önde gelen firmaları ziyaret edecek.

ABD'de faaliyet gösteren Türk işadamları ve dernekler ile de görüşecek olan Bakan Çağlayan, ziyaretinin San Francisco ayağında, Silokon Vadisi'nde önde gelen bilişim firmaları ile gelişen Türk bilişim sektörü ve Türkiye'nin yatırımcılara sunduğu fırsatlar hakkında bilgi paylaşımında bulunacak.

Bakan Çağlayan, Hewlett-Packard, Google, Cicso Systems, Oracle, Microsoft, Apple, İntel gibi önde gelen bilişim firmalarının Silikon Vadisi'nde yer alan firma merkezlerini ziyaret edecek, bu firmaların üst düzey temsilcileri ile bir araya gelecek. Ayrıca, bilişim sektöründe önemli işler yapan firmalardan olan Maxim ve Özen Engineering firmalarının üst düzey yöneticileriyle, San Francisco'da başarılı Türk girişimcilerle görüşecek.

Uçak teslim alacak

Bakan Çağlayan, Seattle'da bulunan Boeing firmasını ziyaret edecek, firmanın üst düzey yöneticileri ile biraya gelecek, Boeing fabrikası ile Boeing Barış Şahini Uçağı (insansız keşif uçağı) üretim bölgesini gezecek.

Çağlayan, THY için üretilen Boeing 777 uçağını teslim alacak ve teslim alınan uçağın ilk seferi ile Türkiye'ye dönecek.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu