Büyük deprem habercisi mi? Prof. Dr. Naci Görür'den 'Bardağı taşıran son damla olabilir' uyarısı!

Son Depremler... Muş Varto dün gece 4,2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Alabalık köyü merkezli deprem görece küçük bir deprem olsa da Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklaması dikkatlerin bölgeye çevrilmesini sağladı. Naci Görür depremin KAF ile DAF'ın kesişme noktasında gerçekleştiğini belirterek, bu iki fay hattında da deprem beklendiğini ifade etti. Bu nedenle böylesi depremlerin 'endişe verici' olduğunu anlatan Prof. Dr. Görür, "Bu görece küçük depremin bardağı taşıran son damla olmasından endişe ederiz" ifadesini kullandı. (AFAD Son Depremler, Kandilli Son Depremler)

Abone ol

Son Depremler: Muş'un Varto ilçesinde dün saat 21.15'te merkez üssü Alabalık köyü olan bir deprem meydana geledi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4,2 olarak açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre ise depremin büyüklüğü 3,6.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Varto depremi sonrası sosyal medyadan dikkat çeken bir mesaj paylaşarak, "bardağı taşıran son damla" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) ile Doğu Anadolu Fay Hattı'nın (DAF) kesişme noktasında gerçekleştiğini açıkladı.

Bu bölgede hem KAF hem de DAF üzerinde deprem beklendiğini ifade eden Naci Görür, şöyle devam etti:

* Bu nedenle böyle depremlerden endişe ederiz. Bu görece küçük depremin bardağı taşıran son damla olmasından endişe ederiz. 

Önce Özel sonra Bahçeli: Ali Koç'tan Ankara çıkartması Bulls Yatırım, Antalya Lara’da yeni ofisini açtı Hazine, iki ihaleyle 26,8 milyar TL borçlandı "Yeni başarılar ve ürünler ile yolumuza devam ediyoruz" Lufthansa, Orta Doğu'ya uçuş iptallerinin süresini uzattı