Bursa'da sağanak: Yolları ve metroları su bastı

Bursa'da bugün öğleden sonra bastıran sağanak ve dolu, hayatı felç etti. Yağış nedeniyle çok sayıda ev, işyeri ve fabrikayı su bastı. Sağanak yağış sebebiyle metro seferlerinde zaman zaman durma noktasına geldi.

Haber Merkezi | Abone ol

Bursa'da valiliğin sabah saatlerindeki uyarısının ardından saat 14:30'da şiddetli yağış başladı. Önce şehrin doğusundaki sağanak yağış batısına geçtiğinde trafikte zor anlar yaşandı. izmir Yolu, Mudanya Yolu, İstanbul ve Ankara yolunda trafikte araçlar sel sularıyla tıkanan yollarda zor anlar yaşadılar.

Rögarlar su tahliyesinde yeterli olmayınca ana yollar göle döndü. Özellikle İzmir yolunda bazı araçlar yollarda kaldı. Trafik polisleri ise yolda kalan araçları iterek yol dışı yapmak mecburiyetinde kaldı. 

Bu arada birçok ev, dükkan ve fabrika da yağışlardan nasibini aldı. Bursaray hattı da şelaleye dönünce yolcular metro içinde güç anlar yaşadılar. Sağanak sonrası şimşek çakması da vatandaşları korkuttu. Dolu yağışı sebebiyle bazı tarım alanlarında zarar oluştu.

Kent merkezinden geçen bazı dereler ise yoğun yaığıştan nasibini aldı. Çok sayıda araç da maddi hasarlı kazaya karıştı. Öte yandan kent genelinde itfaiye, Buski ve AFAD ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber Hisarcıklıoğlu: Yeni yatırımcıları çekmeye devam ediyor Sinan Ateş davasıyla ilgili kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 480 bin liraya yükseldi