Bursa'da kredi kartı çetesi çökertildi

Bursa'da, kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri yüzlerce kişinin milyonlarca lirasını dolandırdığı ve çete lideri olduğu iddia edilen kişi, Tayland uçağına binmek için havaalanına giderken yakalandı.

Abone ol

BURSA - Bursa'da, kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri yüzlerce kişinin milyonlarca lirasını dolandırdığı ve çete lideri olduğu iddia edilen kişi, Tayland uçağına binmek için havaalanına giderken yakalandı.

Polis, 6 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda da çete üyesi oldukları belirlenen 3'ü kadın 30 kişiyi daha gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı kopyalama makineleri ve internet siteleri aracılığıyla yüzlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği ihbarı üzerine, çete lideri olduğu öne sürülen Ozan M'yi (27) takibe aldı.

Ozan M'nin dolandırdığı paralarla Tayland'a giderek eğlence düzenlediği bilgisini alan ekipler, İzmir havaalanına gitmek için yola çıktığını belirledikleri ve aracını durdurdukları Ozan M'yi gözaltına aldı.

Bursa ile İstanbul, Eskişehir, Denizli, Sakarya ve Gaziantep'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda de çete üyesi oldukları tespit edilen 3'ü kadın 30 kişi yakalanarak, Bursa'ya getirildi.

Zanlıların alışveriş merkezlerine yerleştirdikleri sahte pos makineleriyle kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları öğrenildi.

Diğer yandan, çete üyelerinin internette kurdukları bazı alışveriş sitelerinde ucuz elektronik eşya satma bahanesiyle yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri ve bu bilgilerle yerli ve yabancı yüzlerce kişiyi dolandırdıkları bildirildi.

Yurt içi ve dışından yüzlerce kişiyi aynı yöntemle milyonlarca lira dolandırdıkları tespit edilen zanlılar, emniyetteki sorgulamalarının ardından "örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüt kapsamında banka ve kredi kartlarını kötüye kullanmak, bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve bir başkasına vermek" suçundan adliyeye sevk edildi.

Kullanılan yöntemler

Öte yandan, Emniyet yetkilileri, kredi kartıyla alışveriş yaparken çok dikkatli olunması gerektiğini, işlem gerçekleştirilirken "onaylanamadı", "bağlantı sağlanamadı" gibi uyarıların ardından, pos makinesini değiştirerek kredi kartı bilgilerinin kopyalandığını belirterek vatandaşları uyardı.

Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı İBB duyurdu: Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımı başlıyor 'Sosis Partisi: Gıdatopya' animasyonuna inceleme