Bu yıl da iyi bir büyüme yakalayacağız

Sanayi Bakanı Ergün, birinci çeyrek büyüme rakamlarını hatırlatarak, "Türkiye yine 2011 yılında da iyi bir büyüme rakamı yakalayacak" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Bugünkü birinci çeyrek büyüme rakamlarına bakarsak; Türkiye yine 2011 yılında da iyi bir büyüme rakamı yakalayacak" dedi.

Ergün, Boğaziçi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan ve dünyanın en kapsamlı bilimsel robot organizasyonu olan "RoboCup 2011 Robot Olimpiyatları'nın açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın "Yıl sonu büyüme hedefini yüzde 7'nin altında beklemediğine" dair açıklamalarının hatırlatması üzerine Ergün, "Bugünkü birinci çeyrek büyüme rakamlarına bakarsak; Türkiye yine 2011 yılında da iyi bir büyüme rakamı yakalayacak. Bugün itibariyle bir tahmin yürütmek zor. Ama sayın bakanımızın da ifade etmiş olduğu rakamlar muhtemeldir. Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesi ve yüzde 7'lik bir büyüme rakamını istikrarlı bir şekilde sürdürerek, özellikle işsizlik sorununu çözüme kavuşturulması açısından istikrarlı bir büyüme yakalaması bizim önemli. 2010 yılında da bu rakamı yakalayabiliriz" karşılığını verdi.

Nasıl görevlendirme olacağını bilmiyorum

Bakan Ergün, "Türkiye'nin beklediği açıklamaya az bir süre kaldı yeni kabine açıklanacak. Adınız İçişleri Bakanlığı için geçiyor. Ne hissediyorsunuz? Bu son dakikaları nasıl geçiriyorsunuz? Heyecanlı mısınız?" sorusuna da "Ben bu toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak katıldım. Tabii bilemiyoruz nasıl bir görevlendirme olacak. O tamamen Sayın Başbakanımızın takdirinde olan bir görevlendirme... Biraz bekleyelim açıklama olduğu zaman hep beraber o görevlendirmeleri göreceğiz. Onun için şu anda kimse bir şey bilmiyor. Ben de açıkçası nasıl görevlendirme olacağını bilmiyorum. Olur da olmayabilir de. Başka arkadaşlarımız da görev yapabilirler. Onun için biraz bekleyelim" cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin de "Şayet o görevlendirme olursa Türkiye şu anda çok önemli iki polis operasyonunu konuşuyor. Şike ve bugün başlayan Deniz Feneri operasyonu, zorlu bir süreç olacak gibi gözüküyor mu İçişleri Bakanı açısından bakıldığında..." diye sorması üzerine Ergün, şunları kaydetti:

"Bunların hepsi aşılabilir. Türkiye bu konuları aşacak güce sahip olan bir ülke. Dolayısıyla yargı mekanizmaları doğru işlediği, soruşturmalar doğru bir şekilde yapıldığı müddetçe ve Türkiye'de her açıdan, ister siyasette ister sporda ister sivil toplum faaliyetlerinde olsun, temiz bir Türkiye'nin inşa edilmesi için herkes elbirliği ile çalışırsa Türkiye bu işleri aşar" dedi.

Nihat Ergün, "İçişleri Bakanlığının yeni döneminde yenilikler olacak mı?" sorusuna da, "Siz şimdi olmuş gibi konuşuyorsunuz. Onları hiç kimse bir şey söyleyemez. İsterseniz bekleyelim. Sayın Başbakan açıkladıktan sonra herkes kendi görevlendirme konularıyla ilgili bir açıklama yapar. Bizim görevimizin ne olacağını bilmiyoruz. Şu anda Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak bu toplantıdayız. Eğer aynı görevde devam edersek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak devam etmek durumundayız. Bu sorduklarınıza doğru cevap verebilmek için önce görevlendirmenin ortaya çıkması lazım" yanıtını verdi.

Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku! ABD'de 'nadir ve ölümcül' virüs alarmı AJet'ten ucuz uçak bileti satışı Oyuncu Cihat Tamer'in acı günü Dolar/TL'den günün ilk rakamları