”Bu düzeni yıkmak emeklilerin elinde”

Kılıçdaroğlu, "Gülen'in açıklamaları sağlıklı bir tartışmaya zemin hazırlayacaktır." dedi.

Abone ol

ŞARKÖY- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu düzeni yıkmak emeklilerin elinde. Türkiye'de 8,5 milyon emekli var. Eşleriyle beraber 13-14 milyon eder. Emekliler şahlanırsa, hak ararsa 'Ben bu ülkede ikinci sınıf vatandaş değilim' derse, AKP'ye sandığı mezar edecektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, genel başkan yardımcıları Hakkı Süha Okay, Umut Oran, Ali Kılıç ve milletvekilleriyle çıktığı Trakya gezisi kapsamında Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Kavakçeşme köyü girişinde, partililer ve köylüler tarafından karşılandı. Bu sırada parti otobüsünden inen Kılıçdaroğlu, bir süre, orada bulunan bir çiftçinin traktörüne bindi. Burada Kılıçdaroğlu'na yöreye özgü peynir hediye edildi.

Daha sonra Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine giden Kılıçdaroğlu, burada parti otobüsünden halka hitaben yaptığı konuşmada, iktidara koşacaklarını, çünkü Türkiye'nin temiz siyasetten yana özleminin olduğunu söyledi.

Haktan, adaletten yana düzen kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu düzen çiftçiyi, esnafı, emekliyi perişan ediyor. Bu düzenden sadece Recep Tayyip Erdoğan ve onun yandaşları yararlanıyor" dedi.

Şarköy'ün üzümcülükte çok önemli bir merkez olduğunu, bundan 5-6 yıl önce üzümün kilosunun 29 kuruş olduğunu şimdi ise 25 kuruşa satıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Üretimden kaynaklanan hakkınızı elinizden alıyorlar. Buna izin vermememiz lazım. Şarköy zeytinciliğin de merkezi. Zeytincilik don yaşadı. Peki hükümet buraya gelip 'Bu zeytincilerin ürünü don yedi, dolayısıyla çiftçi burada zarara uğradı, acaba bu zararı çözebilir miyiz?' diye bir şey yaptı mı? O zaman hep beraber biz halkın iktidarını Ankara'da kuracağız ki Türkiye'nin her coğrafyasında yurttaşın sorununu çözen bir iktidar olsun. Çiftçiyle Recep Bey'in arası zaten iyi değildi. Mersin'de bir çiftçiye kızdı, 'Ananı da al git' dedi. Şimdi çiftçi arkadaşlardan istirham ediyorum, 'Recep Bey sen de rantını al git bu ülkeden' de."

Siyasetin düzgün olması ve halkın çıkarlarını savunması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siyaset esnaftan, emekten yana olmalı. Toplumda huzuru ve barışı egemen kılan bir siyaset olmalı. O zaman siyaset, siyaset olur. O zaman siyasetçi halka hesap vermekten korkmaz" diye konuştu.

"4C bizim zihnimize kazınmış unutmayacağız"

"4C bizim zihnimize kazınmış unutmayacağız" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden unutmayacağız? 'Emek en yüce değerdir' dediğimiz için 4C'yi unutmayacağız. Çiftçi ve toprağı bile düşman haline getirdiler. Recep Bey'e soralım: Avrupa Birliği ülkelerinde, Amerika'da, Rusya'da, Çin'de, Angola'da çiftçiye destek vermeyen bir iktidar var mı? Çiftçiyi piyasa koşullarına teslim eden bir düzen var mı? Bu talan düzenini, yalan düzenini halkla beraber yıkacağız. Halkçı bir düzen kuracağız, rantçı bir düzen değil.

Bu düzeni yıkmak emeklilerin elinde. Türkiye'de 8,5 milyon emekli var. Eşleriyle beraber 13-14 milyon eder. Emekliler şahlanırsa, hak ararsa 'Ben bu ülkede ikinci sınıf vatandaş değilim' derse, AKP'ye sandığı mezar edecektir. Artık farkına varmak zorundasınız. Bu düzen, bizim inançlarımızı, duygularımızı, etnik kimliklerimizi sömüren bir düzen. İnsan inançlarıyla, etnik kimliğiyle, düşünceleriyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve onlar siyasetin konusu değildir. Siyasetin konusu insanının açlığı, yoksulluğudur."

Kılıçdaroğlu, daha sonra Şarköy Belediyesini ziyaret etti. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Belediyenin çalışmaları hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

"Sağlıklı bir tartışmaya zemin hazırlayacaktır"

Kılıçdaroğlu, bir rantın, bir de halkın iktidarı olduğunu belirterek, "Rantın iktidarını gördünüz. Çiftçiler, esnaf meydanda" dedi.

Kılıçdaroğlu, Trakya gezisi kapsamında ziyaret ettiği Edirne'nin Keşan ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, halkın çıkarlarını savunacaklarını, siyasette zenginleşmeye son vereceklerini, önce halkın zenginleşeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Konya'da halka hitaben yaptığı konuşmaya değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan halka söylemlerde bulundu. Tevrat'tan söz etti. Tevrat'ın 6. emrinden söz etti. (Öldürmeyeceksin) dedi. Bu doğrudur. Hangi dinden ve inançtan olursa olsun, insanların öldürülmesi suçtur. Hele masum insanlara dokunmak, asla ve asla kabul edilemez. İsrail hükümetine de sesleniyoruz, Gazze'deki ambargoyu sonlandırın. Orada masum insanlar var, ambargoyu kaldırın insanlara yardım edebilsin. Bu bizim insanlık çağrımızdır.

6. emir (Öldürmeyeceksin) diyor. Keşan Meydanı'ndan sayın başbakana sesleniyorum. Bir de 8. emir var. (Çalmayacaksın) diyor sayın başbakan, çalmayacaksın. 9. emir var. (Yalan söylemeyeceksin) diyor sayın başbakan ve bizim kutsal dinimiz söylüyor (kul hakkı yemeyeceksiniz) diyor Recep bey, kul hakkı yemeyeceksin. Deniz feneri davasını biliyorsunuz. Bizim savcılar Almanya'ya gidecekti, Almanya'daki savcılar buraya gelecekti. Neden engel oldun Recep bey Almanya'daki savcıların Türkiye'ye gelmesine? Çıkıp bir anlatır mısın bunu?"

AK Parti hükümetinin 8 yıldır iktidarda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bir rantın, bir de halkın iktidarı var. Rantın iktidarını gördünüz. Çiftçiler, esnaf meydanda. Son açıklanan fiyatlardan çiftçi arkadaşlarımız memnun mu? Çiftçi üretim, istihdam yaratır, ülkeyi besler, imkan verilirse dünyayı besler. Recep Bey, bu işsizlik sen bu memleketi iyi yönetemediğin için çıktı. Biz bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi çok iyi biliyoruz, çünkü biz bu ülkede kul hakkı yemeyeceğiz, yolsuzluklara izin vermeyeceğiz, asla ayrılmayacağız, asla bölünmeyeceğiz. Bizim inançlarımızı sömürdüler (din, iman) dediler. Bir baktık ki beyler Kısıklı'da havuzlu villalarda oturuyor."

Keşan Belediyesini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na, üzerinde soyadının yazılı olduğu 22 numaralı Keşanspor forması hediye edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin Fethullah Gülen'in bugün gazetelere yansıyan açıklamalarına ilişkin soruları üzerine, haber metninin tamamını görmediğini, sadece televizyon haberlerinde dinleyebildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Ulaşan bilgiler nedir, bu açıklamanın dayanağı nedir bilmiyorum ama öyle anlaşılıyor ki, bu konuda kaygılar var. Sağlıklı bir tartışma ortamı da yoktu. Sanırım bu açıklama sağlıklı bir tartışmaya zemin hazırlayacaktır" dedi.

Diyarbakır'da 3.5 büyüklüğünde deprem Yargıda yapılan atamalar Resmi Gazete’de Bank of America'da bazı hesaplara erişim sorunu İsrail'den Beyrut'a yeni hava saldırısı Fenerbahçe - Beşiktaş Süper Kupa maçı ertelendi