Boydak, çalışanlarıyla anlaştı

Holding'e bağlı işyerleri arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Abone ol

KAYSERİ - Hak-İş İl Temsilcisi ve Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Yunus Değirmenci, düzenlediği basın toplantısında, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Ağaç-İş, Öz İplik-İş ve Çelik-İş Sendikalarının yetkili olduğu Boydak Holding'e ait işyerlerinde yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını belirtti.

Yaklaşık 3 aydır süren görüşmeler neticesinde 2 yıllık sözleşme için anlaşmaya varıldığını ifade eden Değirmenci, şu bilgileri verdi:

"Sözleşme gereği, 1. yılda sendika üyesi çalışanların ücretlerine ortalama yüzde 12 zam yapılacak. 2. yılda TÜFE ve ÜFE oranlarının toplamının ikiye bölünmesiyle çıkan sonuca yüzde 1 refah artışı eklenerek ücret artışı sağlanacak. Sosyal yardımlar ise 1. yıl için ortalama yüzde 25, 2. yıl için ücret zammına paralel oranda artırılacak".

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Polis Meslek Yüksek Okulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti