Borsada alıcılı görünüm sürüyor

Gözler bugün yapılacak İspanya ve İtalya’nın borçlanma ihalelerinde olacak.

Abone ol

İSTANBUL – İMKB, yurtdışı piyasalardaki iyimserliğe bağlı olarak yukarı yönlü açılış gerçekleştirdi. Güne 389 puan artışla 68.313 puandan başlayan Bileşik Endeks, 68.693 puana kadar çıktı.

Portekiz’de başarılı geçen tahvil ihalesi, hisse senedi piyasalarına özellikle Avrupa bankalarına alım getirdi. Dış piyasalarda iyimserliğin korunduğu gözlenirken, gözler bugün yapılacak İspanya ve İtalya’nın borçlanma ihalelerinde olacak. Bu arada İspanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Elena Salgado, ülkesinin AB'den kurtarma yardımı alma ihtiyacı duymayacağını, bankacılık sektörüne de hükümetin yardım etmesinin gerekmeyeceğini söyledi.

Yurtdışı piyasalara paralel olarak alıcılı açılan İMKB en yüksek 68.693 seviyesi test ederken, Ulusal-100 Endeksi saat 10:30 itibariyle 68.383 (+459) seviyesinde yer alıyor. İşlem hacmi ise 680 milyon lira düzeyinde.

Türk Lirası, toparlanan Euro/Dolar sonrası Dolar karşısında değer kazandı. Euro/Dolar 1.31 sentin üzerine çıkarken, Dolar/TL 1.56-1.57 bandında işlem görüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5640/1.5685 düzeyinde.

Tahvil-bono cephesinde ise 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 7.09 seviyesinde bulunuyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu