Borsa satıcılı açıldı, dolar 1.88'i aştı

Fed, piyasaların QE3 beklentilerini karşılayamazken, Avrupa kaygılarıyla satıcılı seyir etkili.

Abone ol

İSTANBUL – ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) yeni bir karar gelememesi ve devam eden AB endişeleriyle piyasalarda risk iştahı zayıflamaya devam ediyor. Dolar/TL en son 28 Kasım'da görülen 1.8845 seviyesine kadar yükselirken, borsa 52.000'in altını test etti.

Fed, ABD ekonomisi üzerinde en büyük riski Avrupa'daki gelişmelerin oluşturduğunu belirterek, ekonomide büyümeyi destekleyici yeni önlemlere kapıyı açık bıraktı. Dünya ekonomisinden gelen yavaşlama sinyallerine rağmen ABD ekonomisinin "ılımlı büyüdüğünü" belirten Fed, istihdam piyasasında "bazı" iyileşmeler olsa da, işsizliğin yüksek seviyelerde, konut piyasasının ise durgun olduğunu belirtti.

Fed'in piyasaların QE3 beklentilerini karşılayamaması sonrasında, Avrupa kaygılarıyla satıcılı seyir etkili. Avrupa endekslerinde ortalama yüzde 0.6 değer kaybı yaşanırken, İMKB yüzde 1 düşüşle 51.818 puana kadar indi. Borsa şu sıra 52.000'in üzerinde dengeli görüntü sergiliyor.

Döviz piyasasında Euro/Dolar 1.30 sent seviyelerine çekilirken, içerde Dolar/TL 1.88'i aştı. Dolar/TL en son 28 Kasım'da görülen 1.8845 seviyesine kadar yükseldi. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.8805/1.8810 TL düzeyinde Euro ise 2.45 liradan işlem görüyor.

Gösterge faizde ise gevşeme eğilimi hakim. Gösterge faiz yüzde 10.37 seviyesinde.

Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir: Mezardan kefen ve bez çıkmadı Mantar kökünden ambalaj ürettiler, ödülü kaptılar  İstanbul Havalimanı, Avrupa havalimanları sıralamasında zirvede Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları ağustosta yükseldi