Borsa ilk seansı yüksekte tamamladı

Endeks 832 puan arttı, ibreler yukarıyı gösteriyor.

Abone ol

İSTANBUL - İMKB 100 endeksi günün ilk yarısını 832 puan artışla 68439 puan düzeyinde tamamladı. İşlem hacmi de 2.183.000.000 TL olarak hesaplandı. Borsada ilk seansta en çok işlem gören hisseler ISCTR, GARAN, EREGL, DOHOL, YKBNK, PETKM, AKGRT oldu.

Piyasa güne yurtdışında da olumlu havaya paralel, yükseliş ile başlarken, ilk dakikalarda 68000 üzerine yükseldi. 68100-68500 arasında bir süre dalgalanan piyasa, 68300 civarında dengelenme sonrası, ilk seans sonuna doğru da, 68500 direncini test etti. Endeksin hareketini yorumlayan piyasa uzmanları, 68500 seviyesinin teknik açıdan önemine dikkat çekerken, gün sonu kapanışının bu seviye üzerinde gerçekleşmesi halinde yukarı yönlü harektin önümüzdeki günlerde de devam edebileceğine işaret ediyorlar.

Serbest piyasada Euro 2,0770 TL, dolar ise 1.5520 TL düzeyinden işlem görüyor. Gösterge faiz yüzde 7.09 seviyesinde seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı