Borç krizinin aşılması uzun zaman alacak

Almanya Başbakanı Merkel, "Tüm çabalara rağmen Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin aşılması uzun sürecek" dedi.

Abone ol

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, euro ülkelerindeki borç krizinin aşılmasının uzun zaman alacağını söyledi.

Başbakan Merkel, bugün Federal Mecliste, AB zirvesinde alınan kararlarla ilgili olarak yaptığı hükümet açıklamasında, Yunanistan'da istikrarın sağlanması için harcanan partiler üstü çabalara, İtalya ve İspanya'da da yürütülen çabalara rağmen borç krizinin aşılmasının uzun zaman alacağını söyledi.

Bu konuda kendileri büyük sorumluluk üstlenen euro ülkelerinin diğer üye ülkelerin dayanışmasına güvenebileceğini ifade eden Merkel, AB zirvesinde alınan kararların kararlı bir şekilde uygulamaya konulması durumunda, krizi sadece aşmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda krizden daha da güçlenmiş bir şekilde çıkacaklarını kaydetti.

Sadece İngiltere AB sözleşmelerinin değiştirilmesine karşı çıktığı için, AB'ye üye çok sayıda ülkenin biraraya gelerek yeni bir sözleşme hazırlama kararı aldığına işaret eden Merkel, İngiltere'nin bu kararına ve zamanında euroyu yürürlüğe koymama kararına üzülmüş olsa bile, İngiltere'nin gelecekte de Avrupa için güvenilir bir ortak olacağından hiç kuşku duymadığını söyledi.

İngiltere'nin güvenlik ve çevre konularında da önemli bir ortak olduğuna vurgu yapan Merkel, Avrupa'nın sorunlarını çözmesinin İngiltere'nin de çıkarına olduğunu belirtti.

Başbakan Merkel, ortak Avrupa devlet bonolarının piyasaya sürülmesi fikrine de bir kez daha karşı çıktı.

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier ise, Merkel hükümetinin euro krizinin aşılması konusunda yetersiz kaldığını savunarak, bazı AB üyesi ülkeler ile birlikte yeni bir sözleşme hazırlanması kararını da, bu yolun sonunun ne olacağının bilinmediği gerekçesiyle eleştirdi.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı