Beşiktaş küme düştü, olaylar çıktı

Maliye Milli Piyango'ya kendi evinde 3-1 yenilen Beşiktaş, ligden düştü.

Abone ol

İSTANBUL - Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında Maliye Milli Piyango'ya kendi evinde 3-1 yenilen Beşiktaş, ligden düştü.

Ligde son hafta maçları öncesinde 17 puanla averajla 10. sırada bulunan siyah-beyazlı takım, aynı puanla önünde yer aldığı Çankaya Belediyesi ANKA Spor'un, deplasmanda TOFAŞ'ı 3-1 yenmesiyle lige veda etti.

Normal sezonun son maçında averajla rakibinin üstünde yer alan ve alacağı 1 puanla ligde kalacak Beşiktaş'a, genç takımının katkısı da yetmedi.

Gençler Ligi'nde alınan puanların da etkide bulunduğu bu sezon, Beşiktaş, genç takımından 2.5 puan almanın avantajına sahip olurken, Çankaya Belediyesi ANKA Spor ise bu katkıyı elde edemedi.

Averajla önde olmanın yanı sıra 2.5 puanlık avantajını elinde bulunduran siyah-beyazlı ekibe Maliye Milli Piyango karşısında 1 puan yetecekti.

Beşiktaş, 1 puan almak için en kötü olasılıkla rakibine 3-2 yenilmeyi hedeflerken, maç sonunda ummadığı bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Rakibini yenemediği gibi, 2 set de alma başarısı gösteremeyen Beşiktaş'a genç takımından gelen 2.5 puan da yetmedi ve Çankaya Belediyesi ANKA Spor'un gerisinde kalarak 2. Lig'e düştü. Siyah-beyazlı ekip, bu sonuçla 2011-2012 sezonunda 2. Lig'de mücadele edecek.

Maç sonu ortalık karıştı

Dördüncü setin başında konuk takım yedek sırasının arkasına gelen birkaç taraftar, maçın bitimiyle birlikte oyunculara saldırdı. Taraftarlardan birisi, Maliye Milli Piyangolu oyuncuların üzerine sandalye fırlattıktan sonra sahaya girip bir oyuncuya yumruk attı.

Diğer taraftarların da sahaya girmesi üzerine güvenlik görevlileri, taraftarlara müdahale ederek, Maliye Milli Piyango takımı oyuncularını soyunma odasına götürmeye çalıştı. Oyuncuların peşinden giden bazı taraftarların, konuk takım oyuncularını tekme ve yumruk attıkları görüldü.

Bu arada, güvenlik görevlilerinin tribünlerden sahaya inmelerine engel olduğu diğer taraftarlar, sahaya yabancı madde attı.

Olayların yatışmasının ardından, Maliye Milli Piyango takımı oyuncularına saldıran taraftar, protokol tribününde bulunan ve rakip takım taraftarı oldukları öğrenilen yaşlı bir bayan ve erkeğe de saldırdı. Devreye giren güvenlik görevlileri, Maliye Milli Piyango taraftarlarını salondan dışarı çıkardı.

Sevil Üstekin hayatını kaybetti İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranı Bodrum'un su sorunu çözülecek mi? 1 milyar TL'lik ödenek MHP lideri Bahçeli Malazgirt mesajında CHP'ye yüklendi Bakırköy'de tır İETT otobüsünün üstüne devrildi, altı kişi yaralandı