Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı!

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 20224) çeyrek finalde Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde bazı Türk taraftarlarının gözaltına alındığı bildirildi.

AA | Abone ol

Almanya'da Berlin Polis Sözcüsü Valeska Jakubowski, Berlin’de Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde Türk taraftarlarınca yapılan yürüyüşün “siyasi mesaj platformu” olarak kullanıldığı gerekçesiyle polis tarafından önceden sonlandırıldığını ifade etti.

Jakubowski, bazı taraftarların gözaltına alındığını ancak tedbirlerin devam etmesi nedeniyle bunların sayısına ve sebebine ilişkin bilginin yarın verileceğini aktardı.

'Bozkurt cezayı gerektirmez'

Bozkurt işareti yapılmasının ceza vermeyi gerektirmediğini dile getiren Jakubowski, halihazırdaki gösteriler için de bunun geçerli olduğunu vurguladı.

Jakubowski, taraftar yürüyüşünün siyasi platform olarak kullanılması halinde bunun taraftar yürüyüşü değil teorik olarak bir gösteri olacağını, bunun da başka koşulları ve tedbirleri gerektirdiğini kaydetti.

TRT 1 frekans sorununun en pratik çözümü EURO 2024'te çeyrek final maçında Türkiye attı; Erdoğan'ın sevinci dikkat çekti Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı! EURO 2024'te İngiltere yarı finalde Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi