Bej Kitap: Ilımlı toparlanma sürüyor

Bej kitap adlı ekonomik değerlendirme raporunda, "Tüketici harcamaları ve kurumsal harcamaların arttığı, istihdam piyasasındaysa hafif iyileşme olduğu belirtildi.

Abone ol

İSTANBUL- Fed'in Bej Kitap raporuna göre, geçen ay ABD'de ekonomik aktivite ülke genelinde iyileşme gösterirken, Avrupa'daki borç krizine dair endişeler güven zedelenmesine neden oldu.

ABD Merkez Bankası’nın Bej kitap adlı ekonomik değerlendirme raporu açıklandı.

Raporda, "Son açıklanan rapordan bu yana ekonomik aktivite, 12 Fed bölgesinin tümünde iyileşme göstermeye devam etti. Ancak pek çok bölge, büyüme hızını 'ılımlı' olarak ifade etti" denildi.

Tüketici harcamaları ve kurumsal harcamaların arttığını, istihdam piyasasında ise hafif iyileşme olduğunu belirten Fed, enflasyonun kontrol altında olduğunu ifade etti.

Fed, ayrıca bazı yetkililerin Avrupa borç krizinin finans ve iş dünyası üzerinde nasıl bir etkiye neden olacağı konusunda endişeleri olduğunu ve belirsizlik ortamında artış gözlendiğini ifade etti.

Tuzla'da polise silahlı saldırı MEB, eğitim-öğretim istatistiklerini açıkladı Borsa günü yüzde 1,27 düşüşle tamamladı İstanbul Boğazı'nda İki yük gemisi çarpıştı FIBA Kadınlar Süper Kupa Fenerbahçe Opet'in!