Bazı muvazzaf askerler adliyeden ayrıldı

Cumhuriyet Savcılığında ifadelerine başvurulan muvazzaf ve emekli askerler davetiye üzerine adliyeye geldi.

Abone ol

İSTANBUL - "Balyoz planı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren bazı muvazzaf asker ve emekli subaylar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldı.

Davetiye üzerine geldikleri Cumhuriyet Savcılığında ifadelerine başvurulan muvazzaf ve emekli askerler, bahçede bekleyen sivil plakalı askeri araca binerek, adliyeden uzaklaştı.

Üç albayın ifadeleri alınıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, ''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında muvazzaf 3 albayın talimatla ifadelerinin alınması istendi. Yazı üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı özel yetkili savcılarca ifadelerinin alınması için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı ile Mardin ve Şırnak'ta görevli 3 muvazzaf albay, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıldı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısınca, soruşturma kapsamında adliye çağrılan albayların ifadelerinin alınmasına başlandı.

İzmir'de 12 subayın ifadesi alınacak

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir'de görev yapan ve emekli olduktan sonra kentte yaşayan 12 subayın ifadesi alınacak.

"Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulacak isimler şunlar:

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral K.S, Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral H.H, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral L.G, Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral M.F.İ, albaylar Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F.D, Y.B.B, N.A, Yarbay M.B.K ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görev yapan Albay N.K ile emekliler H.H.D, H.Y ve T.B.G.

Bu arada "Kafes Eylem Planı" iddiaları soruşturmasına ilişkin daha önce Koramiral K.S ile Tuğamiral M.F.İ'nin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeleri alınmıştı.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama Dolar/TL'den günün ilk rakamları