Bayram öncesi baklava ipuçları: Fıstıklı baklava ne kadar oldu? İyi baklava nasıl anlaşılır?

Kurban Bayramı'nın birinci günü yarın. Bayram denince akla ilk gelen tatlı ise baklava. Peki baklava fiyatları ne kadar? Baklava alırken nelere dikkat edilmeli? Baklava ustası Mahmut Sanan, Antep fıstığı maliyetine dikkat çekerek "Gaziantep baklavası için sadece 1200 ile 1400 lira arasında antep fıstığının fiyatı var. Bugün 1000 liranın altında alınan hiçbir baklava yenmez" dedi.

Abone ol

Kurban Bayramı yarın başlıyor. Çarşılar, pazarlar arife günü alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Bayram denince akla ilk gelen tatlı ise baklava. Peki bu bayramda baklava fiyatları ne kadar oldu? Baklava alırken nelere dikkat edilmeli? İyi baklava nasıl anlaşılır? Tüm bu soruların yanıtlarını baklava ustası Mahmut Sanan verdi.

İHA'nın haberine göre; Mahmut Usta baklava alırken dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. 1000 TL'den ucuza satılan fıstıklı baklavanın yenmemesi gerektiğini ifade eden Mahmut Sanan “Baklavayı yediğinizde su içme ihtiyacı duyuyorsanız içinde glikoz vardır. Su içme ihtiyacı duymuyorsanız zaten sağlıklı bir ürün olduğunu anlarsınız" dedi.

Yıllardır baklava üretiminin içinde olduğunu ifade eden Sanan, fıstıklı baklavanın maaliyet kalemine yönelik konuştu. "Günümüzde Gaziantep baklavası yapabilmek için sadece 1200 ile 1400 lira arasında Antep fıstığı maliyeti var" diyen Sanan, 1000 TL'nin altında satılan fıstıklı baklavanın yenmeyeceğini vurguladı: "Deyim yerindeyse ucuz etin yahnisi yenmez. Dolayısıyla da ucuz baklava yenmez."

İyi baklavanın nasıl anlaşılacağını da anlatan Sanan, "Baklavanın altın sarısı bir rengi olması ve oklavayla açılmış olması lazım. Baklava almadan önce müşterilerin önce kokusuna bakması gerekiyor. Kokladığınız zaman mis gibi tereyağı kokar. Fıstık kokusu gelir. Ucuzlarda bu kokular olmaz. Bir de odun ateşinde pişecek” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat'ta atıcılıkta gümüş madalya geldi Bozuk para sorununa ilginç çözüm: 100 TL getirene 110 lira veriyor Bakan Tunç'tan yeni yargı paketi açıklaması Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çalışanlarına ara zam kararı ifo Enstitüsü: Alman ekonomisi krize saplanmış durumda