Batı bölgelerde sıcaklık artıyor

Meteoroloji, batı bölgelerde sıcaklığın 3-5 derece artacağını diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi.

Abone ol

ANKARA - Hava sıcaklığı batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğusunda aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Kars ve Ardahan), Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) ile Kayseri, Sivas ve Konya çevreleri ile İstanbul'un avrupa yakasında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ülkenin güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Kars ve Ardahan), Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) ile Kayseri, Sivas ve Konya çevreleri ile İstanbul'un avrupa yakasında lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Avrupa yakasında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.(24)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(24)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(29)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(29)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(23)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.(18)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(28)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakasında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Adana, Mersin, K.Maraş, Osmaniye, Hatay) ile öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur ile Antalya'nın kuzey çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; K.Maraş, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kayseri, Konya ve Sivas çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop)kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz'de lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Kars ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, G.Antep, Kilis, Adıyaman,Ş.Urfa ve Diyarbakır çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı İBB duyurdu: Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımı başlıyor 'Sosis Partisi: Gıdatopya' animasyonuna inceleme