Basel II temmuzda yürürlüğe girmeyecek

Basel II çerçevesinde hazırlanan, Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik taslağı ile ek ve tebliğ taslaklarının yürürlük tarihi ertelendi.

Abone ol

ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararıyla, Basel II çerçevesinde hazırlanan, Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik taslağı ile bu yönetmelik taslağına ilişkin ek ve tebliğ taslaklarının 1 Temmuz 2011 olan yürürlük tarihi ertelendi.

BDDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, kamuoyunda Basel II olarak da bilinen Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyinin 14 Haziran 2006 tarihli 2006/48 ve 2006/49 sayılı direktifleri esas alınarak hazırlanan, 1 Temmuz 2011'de yürürlüğe konulması planlanan ve kurumun internet sitesinde ''Basel II Düzenlemeleri'' başlığı altında ulaşılabilecek olan düzenlemelerden, Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik taslağı ile bu yönetmelik taslağına ilişkin ek ve tebliğ taslaklarının yürürlük tarihi ertelendi.

Söz konusu yönetmelik taslağı ile bu yönetmelik taslağına ilişkin ek ve tebliğ taslaklarının, bankacılık sektörü ve kurum uygulamaları açısından sağlıklı bir geçiş süreci sağlanması amacıyla, 1 Temmuz 2011 tarihinden 30 Haziran 2012 tarihine kadar, bankalarca, idari yaptırıma konu olmaksızın sadece kurumca istenecek bilgi ve belgeler çerçevesinde raporlama amaçlı olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Belirtilen uygulama sürecinde ortaya çıkan değişiklik ihtiyaçları doğrultusunda söz konusu taslaklar ile diğer düzenleme taslaklarında, kurulca uygun görülecek değişikliklerin yapılacağı ifade edildi.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesini onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı