Başbakanın amacı, 'kamplaşma yaratıp seçim kazanmak'

MHP lideri Bahçeli, Hükümetin Anayasa değişikliği paketlerini 'sinsi bir niyetin hayata geçirilme çabası' olarak niteledi

Abone ol

ANKARA - Başbakanın Anayasa değişiklik sürecinde niyetinin toplumu cephelere ayırmak ve bu kamplaşma ile seçime giderek iktidarını yenilemeye çalışmak' olduğunu savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hükümetin Anayasa değişikliklerini sinsi bir niyetin hayata geçirilme çabası olarak görmek gerekmektedir" dedi.

Bahçeli, partisinin Anadolu Gösteri Merkezinde düzenlenen "Bölge İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin her yönden çok ağır bir buhran hali yaşadığını, daha kritik bir dönemin de arifesinde bulunduğunu" ifade etti.

"Açılım" ve "Çözüm" adı altında hayata geçirilmeye çalışılan bu sürecin, "Türkiye'de etnik anlamda ayrı bir millet olduğunun kabulü ile devletin yapısını bu ayrışmaya hukuki temel kazandıracak şekilde düzenlenmesini öngören bir çözülme süreci" olarak niteleyen Bahçeli, bunun, Anayasa'nın "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün" olduğu ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu bölünme projelerinin, çağdaşlık ve demokrasi adıyla içine nüfuz edilmeye çalışılan temel doküman ise Anayasa maddeleridir. Bu itibarla, hükümetin Anayasa değişikliklerini bir toplumsal ihtiyaçtan da öte bu sinsi niyetin hayata geçirilme çabası olarak görmek gerekmektedir. Ve bu maksada ulaşmak için atılacak adımlar, bilinmelidir ki PKK'nın siyasi gündem ve stratejisinin adım adım ilerletilmesidir. AKP'nin, asırlık bölünme projelerini PKK'dan devralmasıdır. Devletin terör ve bölücülük karşısında teslim olmasıdır. Şimdi ise açılım denen ihanetin Anayasa'ya yedirilmesiyle bölücülüğün meşrulaşması, bölünmenin adım adım gerçekleşmesi için aziz milletimize siyasi bir bedel ödettirilmek istenmektedir."

Hükümetin arka bahçesi bazı medya kuruluşları

MHP'nin anayasa değişikliği için TBMM'nde temsil edilen siyasi partilerden oluşmuş bir 'Anayasa Değişikliği Uzlaşma Komisyonu' oluşturulmasını istediğini anımsatan Bahçeli, "Üzerinde uzlaşılan değişikliklerle ilgili onayın 24. Dönem TBMM'sinin iradesine bırakılmasının gerektiğini kamuoyu ile açıkça paylaşmıştır" dedi.

Bu uyarı ve önerilerine ne karşılık ne de muhatap bulduklarını söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu nedenlerle bir yerlerde hazırlanmış, sahte imzalı ve eksik metinlerin milletimize 'ya üç günde okursun ya da keyfin bilir' dayatmaları ile sonuç getirmesi mümkün değildir. Böylesi dayatmaları Milliyetçi Hareket kabul etmez. Milliyetçi Hareketin kadroları ise asla uygun görmez, asla destek vermez. Biz, hükümetin arka bahçesi haline gelmiş başta TRT olmak üzere bazı medya kuruluşlarının telkinleriyle yol alamayız. Aydınlığı kendinden menkul zihniyetlerin ekranlardaki sözde tavsiyeleriyle karar veremeyiz."

'Kutuplaştırma' oyunu

Anayasa değişikliklerinin Meclisten bu haliyle geçmesinin bile mümkün olmadığını kaydeden Bahçeli, "Çünkü başta kendi partisinin milletvekilleri ikna olmamıştır. Olmayacaktır. Gidilebilecek referandum ihtimalinde de hayır çıkacağı kesindir" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, şunları ifade etti:

"Ancak başbakan evet-hayır kutuplaşmasından 'evet' leri kendi cephesine toplama, kendi hanesine yazma arayışındadır. Oyun budur. Şayet yeterli orana ulaştığına ikna olursa seçim kaçınılmaz olacaktır. Dikkat edilirse, bu dört hedefin dördü için de olmazsa olmaz faktör, kutuplaştırma, cepheleştirme, farklılaştırma ve ötekileştirme üzerine kurulu istismar siyasetidir. AKP'nin hayat bulduğu saha, Başbakanın nefes aldığı yegâne alan toplumu ve değerleri kamplara ayırma, bölme ve parçalama üzerine kuruludur."

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'