Başbakan'ın ruh sağlığından endişeliyim

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ruh sağlığında ciddi sorunlar olduğunu iddia ederek, "Kinin davacısı olun diyen Başbakan'ın ruh sağlığı dolayısıyla hekimlerin açıklama yapmasını istiyorum" dedi.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ruh sağlığında ciddi sorunlar olduğunu iddia ederek, "'Kinin davacısı olun' diyen Başbakan'ın ruh sağlığı dolayısıyla hekimlerin açıklama yapmasını istiyorum. Hekimler bu konuda toplumu aydınlatmak durumunda" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın iki gün önce AKP Gençlik Kolları'nda telekonferans yöntemiyle bir konuşma yaptığını belirterek, "Bütün samimiyetimle söylüyorum, ilk kez Sayın Başbakan'ın ruh sağlığından endişe duydum" dedi.

O konuşmayı okuduğunu, mantık, bilim, sağduyu görmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Toplumu bölüyorsun da toplumun arasına kin tohumlarını nasıl ekiyorsun. İnsanda biraz vicdan olur, ahlak olur, insan da biraz Allah korkusu olur, insanda biraz dine saygı olur, kin tohumunu nasıl ekiyorsun?" dedi.

Başbakan'ın yaptığı konuşmada medyanın "Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz" ifadesini öne çıkardığını kaydeden CHP Genel Başkanı, "Öbürünü çıkaramıyor, çıkarsa Başbakan'dan fırça yiyecekler ya da kapatılacaklar. Bir Başbakan söylüyor, kime söylüyor gençlere söylüyor. 'Kin tohumu, kininize sahip çıkın' diyor. Allah akıl fikir versin, akıl yok" dedi.

"Birinci sorumlu Başbakan, ikinci sorumlu Meclis Başkanı"

CHP Genel Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Başbakan niye bunu kullandı, çünkü seçilmişler ile atanmışları zıt kutuplar olarak algılıyor. Zıt kutuplar olduğu için acaba buradan da bir fay hattı yakalayabilir miyim, buradan da toplumu bölüp ikiye parçalayabilir miyim? Onun hesabı bunun üzerine. Samimi söylüyorum bütün hesabı bunun üzerine. Şimdi Başbakan'a soruyorum hapistekiler seçilmiş mi, seçilmemiş mi, seçilmiş ise sen onları içeride niye tutuyorsun? Çete kurmak için yandaşlarına gece yarısı yasa çıkarıyorsun. İçeride olmalarının sorumlusu sensin. Başka birisi değil. Birisi o. İkincisi de TBMM Başkanı. Asıl sorumlu da o."

"Erdoğan tipik bir bölücüdür. Kin tohumları eken birisidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu toplumda herkes tarih boyunca barış içinde yaşadı ne zaman siyasetçi toplumun fay hatlarına müdahale ettiyse çatışma olmuştur. O çatışmaların eğer çıkarsa sebebi sorumlusu Başbakan olacaktır" şeklinde konuştu.

DDK raporu

DDK'nın Hrant Dink ile ilgili raporunu da hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Hrant Dink davası dolayısıyla DDK raporu yayınlandı. Bizim söylediklerimizin tamamı orada var. Herhalde CHP'liler hazırlamadı o raporu. O raporu bu ülkenin Başbakanı'nın açıp okuması lazım. Kamu görevlilerinin ne yaptığını orada okuması lazım. Okusun ki niye terfi ettirdiklerine belki sorarlar, biz terfi ettirmiştik niye bunu yazıyorsun diye, okusun arzu ediyorsa Sayın Cumhurbaşkanıyla kavgada edebilir, niye bu raporu yazdınız diye" şeklinde konuştu.

(ANKA)

İsrail'den Beyrut'a yeni hava saldırısı MÜSİAD'dan 4,5 trilyon dolarlık büyüme modeli Kalyon, BAE’li ortağıyla 5 yılda 5 milyar dolar yatırım yapacak "İsrafı önlemek için radikal bir değişim gerekli" Fenerbahçe - Beşiktaş Süper Kupa maçı ertelendi