Başbakan'a İspanya'dan ödül

Başbakan Erdoğan, "Medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği önemli rolü" sebebiyle Sevilla NODO Vakfı tarafından ödüle layık görüldü

Abone ol

SEVILLA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha yaşanabilir bir dünyanın herkesin ortak eseri olacağını belirterek, "Bölgesinde önemli bir ağırlığa sahip olan Türkiye, barış ve refahın yaygınlaşmasıyla oluşacak iyimser ve umut vaat edici atmosferin dünyayı şefkatle sarmalayacağına inanıyor ve bu yönde mücadelesini sürdürüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği önemli rolü" sebebiyle Sevilla NODO Vakfı tarafından ödüle layık görüldü.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla Sevilla Belediye binasında düzenlenen törene katıldı. Belediyeye gelişinde şeref defterini imzalayan Erdoğan, belediye başkanı eşliğinde binadaki tabloları inceledi.

Daha sonra törende Sevilla Belediye Başkanı Alfredo Sanchez Menteseirin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ödülünü takdim etti.

Monteseirin, ödülü verirken yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın halklar arası karşılıklı anlayış, diyaloğun geliştirilmesi ve uluslararası bölgesel çatışmaların çözümüne yönelik çok önemli adımlar attığını söyledi.

Medeniyetler İttifakının dünyada diyalog ve karşılıklı anlayışın olabileceğine dair önemli bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Montesereirin, ödülü Babakan Erdoğan'a verdiklerinden dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti.

Erdoğan'a ayakkabı fırlatıldı

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından Sevilla Belediye binasından ayrılışı sırasında makam arabasına binerken, kimliği belirsiz bir kişi slogan atarak ayakkabı fırlattı.

Ayakkabı arabaya isabet ederken, bu kişi güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilerek gözaltına aldı. Bu kişinin, aşırı alkollü olduğu ve uyruğunun tespit edilemediği bildirildi.

Naci Görür'den çarpıcı uyarı: Her an deprem üretebilir E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Eksper raporları artık e-devlet’te Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları