Barzani bugün Türkiye'ye geliyor

Mesud Barzani başta terörle mücadele konusuna ilişkin temaslarda bulunmak üzere iki gün Türkiye'de kalacak.

Abone ol

ANKARA - Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Barzani'nin 3-5 Kasım 2011 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Sayın Bakanımızla yapacağı görüşmelere ilaveten Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından da kabul edilmesi öngörülen IKB Başkanı Sayın Barzani'nin ziyareti vesilesiyle gerçekleştirilecek temaslarda, başta terör örgütüyle mücadele konusu olmak üzere, Irak ve IKB'yle ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi imkanları ele alınacaktır."

Şandır: Terörle müzakerede yeni muhatap Barzani mi?

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'nin Türkiye ziyaretini eleştirdi. Şandır, "Acaba bölücü terörle müzakere için AKP hükümeti yeni bir muhatap mı aramaktadır. Bu yeni muhatap Barzani midir" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Barzani'nin Türkiye ziyaretiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. "Barzani gelişini kendisi mi talep etti, yoksa Türkiye Cumhuriyeti hükümeti davet mi etti" diye soran Şandır, ABD'nin Irak'tan askerlerini çekeceğini hatırlattı.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı