Bankalar, karlarının 3 milyar TL'sini dağıtacak

Sektörün geçen seneki 20.28 milyar TL'lik dönem karının 3 milyarlık kısmının dağıtılmasına karar verildi

Abone ol

ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörünün 2009 yılındaki 20 milyar 182 milyon lira dönem karının, 3 milyar 30 milyon liralık kısmının dağıtılmasına karar verildiğini bildirdi.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, ekonomi için yaşamsal önem taşıyan bankacılık sektörünün sağlıklı ve güçlü bir şekilde faaliyet göstermesi ve tasarruf sahiplerinin menfaatlerinin korunması bakımından bankaların öz kaynak büyüklüğü ve kalitesinin büyük önem arz ettiği kaydedildi.

Açıklamada bu çerçevede, sektörün faaliyetlerini daha güvenli bir şekilde devam ettirmesine katkı sağlamak amacıyla, özellikle 2008 ve 2009 yıllarında elde edilen karlar ile daha öncesinde elde edilmekle birlikte dağıtım konusu yapılmayarak, öz kaynaklar altında tutulan kar ve yedeklerin bankaların bünyesinde bırakılmasını teminen nakit çıkışına neden olacak kar dağıtımlarının BDDK tarafından yakın izlemeye alındığı ifade edildi.

Bu kapsamda, Türk bankacılık sektörünün 2008 yılında elde ettiği 13 milyar 421 milyon TL dönem karının, 2 milyar 648 milyon TL'lık kısmının dağıtıma konu edildiği belirtilen açıklamada, 2008 dönem karının çoğunluğunu teşkil eden 10 milyar 773 milyon TL'lik kısmının ise bankaların bünyesinde bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, sektörün 2009 yılındaki 20 milyar 182 milyon TL'lık dönem karının ise 3 milyar 30 milyon TL'lık kısmının dağıtılmasına karar verildiği belirtildi.

Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı