Bakanlar Kurulu toplanıyor

Kurulun öncelikli gündem maddesi Soma’da yaşanan maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmeler olacak

Abone ol

ANKARA - Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanacak. 

İç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği Kurulun öncelikli gündem maddesi Soma’da yaşanan maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmeler olacak. Soma'da yaşanan kaza sonrası olayın yaşandığı maden ocağına giden ve kriz masasını yöneten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kurul üyelerine faciaya ilişkin ve süreçle ilgili geniş kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor. 

İslam, sivil şehit sayılmasını öngören düzenlemeyle ilgili bilgi verecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da kazada hayatını kaybeden işçilerin sivil şehit sayılmasına öngören düzenlemeyle ilgili bilgi verecek. Maden ve iş güvenliği yasalarında yapılması düşünülen değişiklikler de Bakanlar Kurulu'nun gündeminde yer alıyor. 

Çözüm süreci masada

Bakanlar Kurulu'nun önemli gündem maddeleri arasında, çözüm sürecine ilişkin atılacak yeni adımlarda bulunuyor. Güneydoğuda kalekollara yapılan taciz ateşi, iş makinelerinin yakılması toplantının gündeminde olacak. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen ve çözüm sürecine ilişkin taleplerini ileten HDP heyetinin taleplerinin de Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor. 

Erdoğan'ın 24 Nisan'da Almanya'ya yapacağı ziyarette gündem maddesi olacak

Bakanlar Kurulu'nun dış politikadaki öncelikli gündem maddesi ise Başbakan Erdoğan'ın 24 Nisan'da Almanya'ya yapacağı ziyaret öncesi bu ülkeden gelen tepkiler olacak. Balkanlar'da yaşanan sel felaketi ve afet bölgesine yapılacak yardımlar da kurulun gündeminde yer alıyor. Suriye ve Ukrayna'da yaşanan çatışmaların Türkiye'ye yansımaları Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacak. 

Arınç, alınan kararlar hakkında bilgi verecek

Türkiye-AB ilişkileri ve ekonomik gelişmeler de her Bakanlar Kurulu toplantısında olduğu gibi bu toplantıda da gündemdeki yerini alacak. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç toplantının ardından düzenleyeceği basın toplantısında alınan kararlar hakkında bilgi verecek, gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı