Bakan Yılmaz Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'ın cezaevinden tahliye olmasına ilişkin konuştu. Tunç "Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez dedi.

Abone ol

Eşi Dilan Polat'la 'kara para aklama' suçlamasıyla yargılanan ve 10 aydır tutuklu bulunan Engin Polat, dün mahkemenin kararının ardından tahliye edildi. Dilan Polat daha önce tahliye edilmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tunç, dosyaya hakim olanın o dosyaya bakan ilgili hakim ve savcılar olduğunu kaydederek, "Kimin ne zaman tutuklanacağına, kimin serbest bırakılacağına Ceza Muhakemesi Kanunu ve Ceza Kanunlarımız çerçevesi içerisinde karar verecek olan dosyaya bakan hakimlerdir." diye konuştu.

Kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklamanın gerçekleştiğini, sonraki değerlendirmede mahkemenin bu kanaate vardığını aktaran Tunç, şöyle devam etti: "Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi tutuksuz yargılanması da suçsuz olduğu anlamına gelmez. O nedenle bırakalım yargı işini yapsın. Tabii bunu fırsat bilerek yargı üzerinde özellikle birtakım ağır eleştirilerde bulunanlar var. Burada yargı mensuplarımız kılı kırk yararak bir çalışma gösteriyor. Elbette ki hatalı kararlar olursa bu kararların düzeltilme mekanizmaları da yine yargı sistemimiz içerisinde var. İtiraz müesseseleri var ki Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etmiştir. Onu değerlendirecek olan yine dosyaya bakan mahkemedir, hakimlerdir. Dolayısıyla dışarıdan dosyadaki delilleri bizim değerlendirme imkanımız söz konusu olamaz. Onu değerlendirecek olan ve gerekli kararları verecek olan da işte ilgili mahkemedir, hakimlerdir. O nedenle görülmekte olan bir davada bırakalım yargı eninde sonunda en doğru kararı verir ve toplum vicdanını rahatlatacak bir karara ulaşır. Bundan da hiç şüpheniz olmasın, yargı mensuplarımıza da güvenelim."

Bakan Yılmaz Tunç'tan Engin Polat açıklaması! Bolu Dağı Tüneli ulaşıma açıldı Muğla'da orman yangını! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminine sert tepki Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi