Bahçeli'ye göre AKP ve PKK aynı merkezden 'ihale' aldı

OHAL önerisini tekrarlayan MHP lideri, Türkiye'nin erken seçime gitmesinin şart olduğunu söyledi.

Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP küresel siyasi taşerondur. PKK küresel silahlı taşerondur. Her iki taşeron, aynı merkezden ama ayrı ayrı kanallardan ülkemizi yıkmak için küresel pazarlık usulü ile yıkım ihalesini almışlar ve işe çoktan koyulmuşlardır" dedi. Bahçeli, Türkiye'nin erken seçime gitmesinin şart olduğunu söyledi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde meydana gelen terör saldırılarını anımsatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelere, millete ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diledi. Bahçeli, "Dayanacak takatimiz, bekleyecek zamanımız ve katlanacak tahammülümüz kalmamıştır. Boş sözlerle ve sonuçsuz beyanatlarla, hamasi tesellilerle avunacak kimse de bulunmamaktadır" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"İyi şeyler olacak' denilerek başlatılan yıkım projelerinin bir yılı aşan seyri ile 'umut verici gelişmeler' olarak tanımlanan Habur terörist törenlerinin ardından yaşananlar maalesef kan, gözyaşı, eylem, ihanet olarak geri dönmüştür. Dün askerlerimizi şehit edenler, Başbakan Erdoğan'ın törenle kucakladığı teröristlerin açılım arkadaşlarıdır."

Başbakana tavsiye

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP küresel siyasi taşerondur, PKK küresel silahlı taşerondur. Her iki taşeron, aynı merkezden ama ayrı ayrı kanallardan ülkemizi yıkmak için küresel pazarlık usulü ile yıkım ihalesini almışlar ve işe çoktan koyulmuşlardır. Aralarında yıkıma erişmek için kıyasıya bir rekabetin olduğu ancak son gelişmelerle terör örgütünün ön aldığı anlaşılmaktadır.

Bu aşamada tam bir acziyet ve şaşkınlık yaşayan Başbakan'a tavsiyemiz, ikircikli ve yanardöner tavrından vazgeçerek, terörle ve bölücülükle mücadelede nerede duracağına ve kimin yanında yer alacağına açıklık getirmesidir."

Başbakan Erdoğan ve kadrolarının tükendiğini ileri süren Bahçeli, ''Hükümet yönetim kabiliyetini tümüyle yitirmiştir. Ülkemizin sorunlarının çözüm insiyatifi AKP'nin elinden bütünüyle çıkmıştır. Milletin vicdanında meşruiyetini de haysiyetini de kaybetmiştir'' dedi.

Bahçeli konuşmasında güvenlik güçlerine ek imkanlar sunarak, kamu düzeninin istikrara kavuşturulması için Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı önerisini de tekrarladı.

MHP
Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'