Bahçeli'den Gül'e 'iki dilli tabela' cevabı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Gül'ün Diyarbakır belediyesinin resmi internet sitesine bakması gerektiğini söyledi.

Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır gezisinin ardından yaptığı 'iki dil' açıklamasına yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2011 yılının ilk Meclis grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 2011 yılının seçim yılı olduğunu hatırlatan Bahçeli, Türkiye'nin seçimlere iktidarın neden olduğu çok ciddi bir beka sorunuyla gittiğini kaydetti.

AKP'nin hesaba çekilmesinin bu yıl gerçekleşeceğini kaydeden Bahçeli, Türk milletinin geride kalan yılların ağır faturasını bu seçimde iktidar partisinin önüne teker teker koyacağını ve AKP'ye hak ettiği dersi vereceğini ifade etti.

Bahçeli grup toplantısında "tek devlet tek bayrak tek millet" vurgusunun yapıldığı MGK bildirisini de hatırlattı. MGK bildirisindeki ifadelerin 'AKP manevrası' olduğunu belirten Bahçeli, Kurul bildirisindeki kararlılık beyanlarını 'havanda su dövmek' olarak nitelendirdi. Bahçeli, "Sonuçsuz ve samimiyetten yoksun Kurul kararlarının boyamak ve milletimizin milli hislerini istismar etmek için kurgulandığı açıktır" dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül'ün Diyarbakır gezisiyle ilgili kendisine verdiği 'iki dilli tabela' yanıtını değerlendiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşılama törenleri esnasında; Türkçe afişlerin yanında mahalli dilin de yazıldığı pankartların görülmediği yönündeki sözlerin bizim açımızdan hiçbir hükmü yoktur. Bu konuda 30 Aralık 2010 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında dile getirdiğimiz görüşlere üzüldüğünü söyleyerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin iki dilli hizmet konusundaki uygulamalarını gizlemeye çalışan Sayın Cumhurbaşkanı'na şu gerçekleri Türk milletinin önünde hatırlatmak ve kendisinden açıklama beklediğimizi belirtmek isterim.

Sayın Cumhurbaşkanı'na ilk tavsiyemiz her şeyden önce Diyarbakır belediyesinin resmi internet sitesine bakmasıdır. Diyarbakır Belediyesi'nin resmi internet sitesi Türkçe ve Kürtçe iki dillidir. Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti de resmi sitede iki dilli yansıtılmıştır.

Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır Belediyesi'ni ziyaretinde, Belediye reklam panolarında Kürtçe ve Türkçe yazılı hoş geldiniz afişleriyle karşılanmıştır. PKK'nın şehir yapılanması KCK, İmralı canisinin talimatıyla Diyarbakır Belediyesi'nde eş başkanlık uygulaması başlatmıştır. Terörist başının atadığı eş başkan Cumhurbaşkanı Gül'ü Belediye'ye gelişinde karşılayan resmi teşrifat ekibi arasında yer almıştır."

"Ziyaret sırasında iki dilli tabelalar duruyordu"

Bahçeli, Diyarbakır Belediye Meclisi kararı ile 97 yerleşim biriminin trafik tabelalarına iki dilli isim yazılmasının kararlaştırıldığını, Valiliğin itirazı üzerine mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı almasına rağmen iki dilli tabelaların Cumhurbaşkanı'nın ziyareti sırasında da kaldırılmadığını ve halen yerinde durduğunu belirterek şunları söyledi:

"Diyarbakır Belediyesi su ve kanalizasyon idaresi 2011 yılında su faturalarının Kürtçe basılması kararı almıştır. Aynı şekilde Diyarbakır Belediyesi nikah, imar, su, kanalizasyon, ulaşım, temizlik, zabıta, acil yardım, ambulans, defin, turizm, gençlik, spor, meslek kursları, sosyal hizmetler, kültür ve sanat hizmetleri alanlarında da Türkçe ve Kürtçe'nin bir arada kullanılmasını, belediyeye ait toplu taşıma araçlarında güzergahı gösteren tabelalarda yerleşim birimlerinin Kürtçe isimlerinin yazılmasını kararlaştırmıştır.

Diyarbakır Belediye başkanı şehrin tüm girişlerine Türkçe ve Kürtçe hoş geldiniz tabelaları asacaklarını açıklamıştır. Bunun yanı sıra, imar planına açılan yeni yerleşim birimlerine Kürt tarihini hatırlatan isimler vereceklerini de belirtmiştir. Belediye Meclisi'nin yeni isimleri kabul etmesiyle cadde ve sokaklara iki dilli tabelalar asılacaktır. Devlete, Anayasaya ve kanunlara meydan okuyarak fiili durum yaratmayı amaçlayan bu kararlar Sayın Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır ziyaretinden kısa bir süre önce Aralık 2010'un ikinci yarısında alınmıştır."

TRT 1 frekans ayarı, şifre kaldırma, 'sinyal yok' hatası çözme... Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi Bir rakı grubuna daha zam geldi Hastaneye kaldırılan Haluk Levent'in sağlık durumunda son durum AFAD duyurdu: Muğla'da deprem