Bahçeli, suikast iddialarını ciddiye almadı

Bahçeli, kendisine yönelik suikast iddialar için "Ciddiye alınacak bir tarafı olduğu kanaatinde değilim" değerlendirmesini yaptı.

Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine yönelik suikast iddialarını değerlendirirken, "Türkiye'de gelişen siyasi ve sosyal olaylar ve bu olayları tetikleyen terörist faaliyetler devam ettiği sürece, her millet evladı gibi siyasette aktif rol üstlenmiş olanların daha bir risk taşıdığını bilmek lazım. Buna karşı da cesaretli olmakta yarar vardır. Ciddiye alınacak bir tarafı olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı görev süresi konusunda ise "Eğer arkasında farklı bir siyasi niyet yok ise hiçbir siyasi partinin başta da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün itiraz etmeyeceği konu, Cumhurbaşkanlığı süresinin beş yıl olmasıdır" dedi.

Bahçeli, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna ise, "Bizim ayaklarımızı yerden kesmeyin" yanıtını verdi.

"İstikrar" vurgusunu yinelen Bahçeli, "Krizden sonra ortaya çıkacak sonuçların kimseye fayda getirmediği tecrübesiyle, Ortadoğu’nun bu karmaşık ortamıyla, özelikle de Suriye ile yakın bir savaş tehdidinin tartışıldığı bir sürede, siyasi iktidar üzerinde bir kaos yaratılarak istikrarsızlık, ülkemize bir fayda getirmez. Böyle bir sonuç olsa bile gerçekçi olmak lazım, bugünkü meclisin yapısı, parçalanmış bir AKP söz konusu olsa dahi, sağlıklı bir iktidarı ortaya çıkarmaya uygun değildir. Çünkü TBMM’de 326 milletvekili ile AKP tek başına iktidardır" dedi.

MHP
ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı