Aymazlık, raporu görmemezlikten gelmektir

Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin dün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın hiçbir soruyu yanıtlamadığını belirtti.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin dün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın hiçbir soruyu yanıtlamadığını belirterek, "Biz, düşüncelerimizde anlatımlarımızda çok samimiyiz. Belgesiz hiçbir şey söylemedik. Söylediklerimizin tamamının belgesi var" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündemdeki sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, olayla ilgili hiçbir soruyu yanıtlamadığını belirterek, "Televizyonlara çıktı; 'efendim yakışmaz, efendim aymazlıktır'. Aymazlık şudur; Bakansınız, sizin vali vekiliniz daha bilirkişi atanmadan 'olayda herhangi bir şey yoktur' diye rapor yazmaktır, o raporu gördüğü halde görmemezlikten gelmektir, aymazlık budur. Onu görmeyen kişiyi de müsteşar olarak yanına atamaktır aymazlık budur. Bu aymazlığı nasıl görmemezlikten geleceğiz, bizim sorunumuz budur" dedi.

Başbakan Erdoğan'a 'burada ciddi olaylar var, siz bu olayları soruşturursanız CHP grubu olarak biz sizin arkanızdayız' dediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Biz olayların sağılık soruşturulmasını istiyoruz, kapatılmasını değil. Ama AKP koro halinde, 'biz olayı nasıl kapattık, nasıl kapatırız ve biz haklıyız' diyor. Siz haklı değilsiniz, belgeler sizin haklı olduğunuzu göstermiyor. Biz, düşüncelerimizde anlatımlarımızda çok samimiyiz. Belgesiz hiçbir şey söylemedik. Söylediklerimizin tamamının belgesi var. Tamamını kendi internet sitemize koyduk" diye konuştu.

Öğrencileri uyardı

Kılıçdaroğlu, Balyoz Davası öncesinde mahkeme hakimlerinin görev yerlerinin değiştirilmesi olayına ilişkin, "ayrıntılara daha sonra değineceğini' söyledi.

ODTÜ'de dün gerçekleşen öğrenci protestolarında polisin orantısız güç kullanmasına ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, öğrencilerden şiddette başvurmamalarını 'özellikle' istedi. Protestonun daha demokratik yöntemleri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "öğrenciler daha dikkatli olsunlar" derken, polislere talimat veren emniyet görevlilerinin de polislerin orantısız güç kullanmamaları konusunda özen göstermeleri gerektiğini belirtti.

Diyarbakır'da 3.5 büyüklüğünde deprem Yargıda yapılan atamalar Resmi Gazete’de Bank of America'da bazı hesaplara erişim sorunu İsrail'den Beyrut'a yeni hava saldırısı MÜSİAD'dan 4,5 trilyon dolarlık büyüme modeli